Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Areály v Karlovarském kraji byly o víkendu většinou v provozu

V Karlovarském kraji nabídla i o tomto víkendu většina zimních středisek lyžařům upravené sjezdovky. V provozu jsou areály v Božím Daru, na Klínovci, na Plešivci, v Potůčkách a na Bublavě. V nižších polohách už ale ukončily provoz skiareály v Aši či v Mariánských Lázních. Díky nově napadanému sněhu mohli vlekaři ve vyšších polohách vylepšit sjezdovky, upravovaly se také běžecké stopy.

Výborné podmínky panovaly podle provozovatelů v největším zimním areálu v kraji na Klínovci. V provozu byly všechny lanovky, lyžovalo se na více než 23 kilometrech upravených sjezdovek. "Na Klínovci lyžovalo v sobotu 4056 lidí a dnes 4560, je to silnější průměr," řekla mluvčí areálu Hana Hoffmannová.

Vzhledem k tomu, že v kraji i v Německu už skončily jarní prázdniny, nebyl o tomto víkendu tak silný provoz. Lidí ale i tak přijelo hodně. "Sněhu na sjezdových tratích je dost. Vlekaři, když mohli, tak zasněžovali. Napadlo dokonce asi deset centimetrů sněhu, takže na víkend byly upraveny i běžecké stopy," řekla pracovnice Infocentra Boží Dar.

Horští záchranáři měli v Krušných horách o víkendu průměrný počet úrazů. Za víkend jich bylo na Božím Daru a Klínovci 19. Do nemocnice převezli záchranáři například chlapce, který podle horské služby vypadl z lanovky.

Autoři | Foto pixabay

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Karlovarský kraj, lyžování, Horská služba, sjezdovka, Klínovec, Boží Dar, Mariánské Lázně, , Plešivec (Krkonoše), jarní prázdniny, Německo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Areály v Karlovarském kraji byly o víkendu většinou v provozu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.