Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Z problémové lokality u nádraží v Sokolově se už vystěhovala většina nájemníků

Ze zdevastovaných domů v Nádražní ulici v Sokolově, které se město chystá odkoupit, se už podařilo vystěhovat většinu nájemníků. Vedení města souhlasilo letos v létě s odkupem objektů v problémové lokalitě s tím, že se z nich odstěhuje všech 150 nájemníků. Mnozí z nich si našli nové ubytování sami. Ve zničených domech už zbývá asi jen 13 rodin. Nájemníci se mají vystěhovat do února příštího roku.

O přesun nájemníků se stará město společně s místními neziskovými organizacemi a městskou policií. Většina z nich našla nové ubytování v okolí Sokolova, někteří se přestěhovali do Ústeckého kraje. Ostatní si sami obstarali bydlení na území města. „V současné době je zhruba 13 rodin, se kterými se pracuje, ale ti si, myslím, že v brzké době najdou náhradní ubytování v okolí města, popřípadě u nás ve městě," řekl novinářům starosta Petr Kubis (ANO). V případě zájmu je radnice připravena jim poskytnout i městský byt.

Sokolov se rozhodl odkoupit domy v problémové lokalitě po několika stížnostech občanů. Žili tam převážně sociálně těžko přizpůsobiví obyvatelé, kteří často narušovali pořádek a mnohokrát zde zasahovali strážníci i policisté. Navíc v lokalitě poblíž autobusového i vlakového nádraží se hromadily tuny odpadků, které pak město na své náklady muselo odklidit. Městské zastupitelstvo proto v srpnu schválilo záměr odkoupit domy a pozemky od soukromého majitele za 16,6 milionu korun. Prodej se uskuteční po vystěhování všech nájemníků v příštím roce.

Na budoucí využití několika objektů město připravuje projektovou dokumentaci. Podle starosty nejsou ve špatném technickém stavu, proto se neuvažuje o jejich demolici. Vyžadují ale nákladnou rekonstrukci. Po přestavbě by tam mohly vzniknout například moderní byty.

Hodnocení článku je 98 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Sokolov

Štítky ČR, správa, reality, byty, sociální, Sokolov, dům, Petr Kubis, Ústecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z problémové lokality u nádraží v Sokolově se už vystěhovala většina nájemníků  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.