Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Karlovarská ubytovna Drahomíra se blíží proměně

Karlovy Vary chtějí mít v příštím roce hotový projekt celkové rekonstrukce ubytovny Drahomíra. Z problematické lokality by se měl stát objekt se startovacími byty a ubytovnou vyššího typu. Město chce na přestavbu získat státní dotace nebo byty nabídnout jako družstevního bydlení, řekl náměstek primátorky Miroslav Vaněk (Karlovaráci).

„Určitě budeme hledat dotační zdroje. Připadá tam v úvahu to, co budeme realizovat v Krokově ulici, tedy družstevní bydlení. A u té části ubytovny bychom chtěli hledat zdroje jak ve státním rozpočtu nebo zvážíme i to, jestli by ubytovnu nechtěl někdo využít komerčně. Ale to jsou v tuto chvíli spíše úvahy," uvedl Vaněk.

Zejména obyvatelé okolní čtvrti Drahovice už delší dobu volali po tom, aby město řešilo opakované problémy s obyvateli ubytovny. Město se proto rozhodlo jít do kompletní rekonstrukce, která z poloviny ubytovny udělá dům s malometrážními startovacími byty a v druhé části zůstane ubytovna, ale modernizovaná. V objektu by měly vzniknout desítky bytů. Součástí rekonstrukce bude i vybudování dostatečného množství parkovacích stání pro obyvatele nových bytů. Jednou z možností je stavba vícepodlažnímu parkovacího domu.

Nabídka nových bytů je jednou z hlavních priorit vedení města, které pokračuje s drobnými změnami ve stejné podobě jako v uplynulých čtyřech letech. Karlovy Vary chtějí vsadit hlavně na družstevní bydlení, a to hlavně v Krokově ulici, kde by mohly být postaveny až tři stovky bytů. V menším rozsahu se pak plánují rekonstrukce budov, například bývalé školky ve Východní ulici, kde by mělo vzniknout asi 60 bytů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto mmkv

Štítky Karlovy Vary, ubytovna, Drahomíra, Přestavba, Magistrát, bydlení, rekonstrukce, Drahovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarská ubytovna Drahomíra se blíží proměně  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.