Počasí dnes22 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Andrea Pfeffer Ferklová je primátorkou Karlových Varů od roku 2018. Jaká je její historie?

Andrea Pfeffer Ferklová je primátorkou Karlových Varů od roku 2018, na magistrátě dosud řídila koalici složenou z ANO, Karlovaráků a ODS. Prakticky stejná sestava - ANO, Karlovaráci a Spolu - povede město i nyní, strany už podepsaly memorandum o spolupráci. Pojďme si blíže představit staronovou primátorku.

Město vedené Pfeffer Ferklovou bylo například loni v létě spolu s dalšími deseti evropskými lázněmi zapsáno na seznam kulturního dědictví UNESCO, letos v lednu byl také po letech schválen nový územní plán Karlových Varů. Nedávno také vedení města přes odpor opozice rozhodlo o vstupu města do hokejového klubu HC Energie Karlovy Vary.

Karlovarský magistrát se na druhou stranu během uplynulých let musel potýkat s důsledky koronavirové pandemie, který výrazně zasáhla i lázeňství. Už na jejím začátku rozhodl o tom, že poskytne několik desítek milionů korun na slevové vouchery pro turisty, propagaci nebo na podporu kulturních aktivit.

Do čela Karlových Varů přišla Pfeffer Ferklová po 12 letech, které strávila ve funkci generální ředitelky karlovarského Grandhotelu Pupp. V hotelu začínala v roce 2001 jako marketingová manažerka, poté byla šéfkou obchodu a marketingu. Právě komunální volby 2018, kdy kandidovala jako bezpartijní za ANO, pro ni byly první zkušeností s politikou, od roku 2020 je také zastupitelkou Karlovarského kraje. Letos už se o mandát zastupitelky města ucházela jako členka ANO.

Je také dlouholetou místopředsedkyní představenstva akciové společnosti Thermal-F, která v roce 2019 zahájila celkovou rekonstrukci známého karlovarského hotelu Thermal. Působí také ve společnostech Carlsbad Convention Bureau, Nadace Film-Festival Karlovy Vary, kde je členkou správní rady, a ve Středisku praktického vyučování Grandhotel Pupp, kde je předsedkyní správní rady. Je i členkou dozorčí rady Letiště Karlovy Vary.

Narodila se 1. ledna 1975 v Sokolově. Vystudovala Vysokou školu ekonomickou (VŠE) v Praze. Vyučuje hotelový provoz na Střední škole stravování a služeb Karlovy Vary. Je členkou Rotary klubu v Karlových Varech.

V roce 2012 se stala finalistkou soutěže Manažer roku. Je vdaná, jejím manželem je šéfkuchař Tomáš Pfeffer.

Přehled primátorů Karlových Varů od roku 1990

  • Václav Lokvenc (Hnutí za radikální obnovu K.Varů), 1990 - 1992
  • Miroslava Štorkánová (ODS), 1994 - 1996
  • Igor Savič (ČSSD), 1994 - 1996
  • Josef Pavel (ODS), 1996 - 2001
  • Petr Keřka, (ODS), 2001
  • Zdeněk Roubínek (nestraník za US-DEU), 2002 - 2006
  • Veronika Vlková (ODS), 2006 - 2008
  • Werner Hauptmann (ODS), 2008 - 2010
  • Petr Kulhánek (hnutí Karlovarská občanská alternativa), 2010-2018
  • Andrea Pfeffer Ferklová (ANO), od listopadu 2018.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FB/Andrea Pfeffer Ferklová

Štítky ČR, volby, obce, Karlovy Vary, Pfeffer Ferklová, Andrea Pfeffer Ferklová, ANO 2011, ODS, UNESCO, Grandhotel Pupp, HC Energie Karlovy Vary, Josef Pavel, Werner Hauptmann, Petr Kulhánek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Andrea Pfeffer Ferklová je primátorkou Karlových Varů od roku 2018. Jaká je její historie?  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.