Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Město Ostrov plánuje změnit systém podpory sociálních služeb

Dotace z městského rozpočtu oproti loňskému roku vzrostly o sto padesát tisíc korun. Ne každý z poskytovatelů, ale dostal přidáno. Nově se budou muset poskytovatelé účastnit výběrových řízení.

Vedení ostrovské radnice změnilo systém podpory sociálních služeb ve městě. Na základě poznatků a doporučení odborné komise se radní rozhodli více podporovat aktivity poskytované přímo v Ostrově a prioritně v domácím prostředí seniorů. „Více peněz tak dostane pečovatelská služba, Domov Květinka a Domov pokojného stáří Blahoslaveného Hroznaty v Hroznětíně,“ vysvětluje starosta Ostrova Jan Bureš.

Méně peněz pak naopak dostanou instituce, o kterých si vedení města myslí, že by mohly poskytovat služby lépe. „Chceme tyto poskytovatele více motivovat a navíc připravujeme úplně jiný systém poskytování podpory,“ pokračuje dále starosta.

Radnice se chystá pravidelně vypisovat výběrová řízení na jednotlivé služby a garantovat podporu na delší dobu. „Naše představa je například uzavírat smlouvy na čtyři roky, aby subjekty věděly, že se mohou rozvíjet a zdokonalovat poskytovanou péči,“ dodal Jan Bureš s tím, že celkově letos zaplatí město za sociální služby čtyři miliony korun. Vloni to bylo o 150 tisíc korun méně.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay

Štítky senioři, zdraví, peníze, dotace, Ostrov, Karlovarsko, sociální služby, Jan Bureš, Hroznata z Ovence, Hroznětín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město Ostrov plánuje změnit systém podpory sociálních služeb  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.