Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Goethova lávka znovu slouží veřejnosti, má za sebou rekonstrukci

Karlovy Vary se chlubí nově opravenou Goethovou lávkou, po které už znovu chodí po roce pěší. Spojnice pro chodce od Císařských lázní byla dlouhodobě ve špatném stavu. Nyní konstrukce překlenující řeku Teplá připomíná původní dílo z konce 19. století.

Původní objekt trápila například koroze, kvůli čemuž nakonec jej město loni odstranilo. Podle karlovarské primátorky Andrei Pfeffer Ferklové (ANO) byla dřívější lávka dlouhé roky uzavřená a opomíjená. „Myslím, že vynaložené finanční prostředky byly investicí významnou pro celou tuto lokalitu, pověst města a naše závazky vůči organizaci UNESCO,“ sdělila šéfka karlovarské radnice v tiskovém hlášení. 

Změny doznaly při stavebních pracích římsy i úložné prahy. Most je celkem dlouhý dvacet metrů a široký přes tři metry. Nové je také kovové zábradlí či další prvky. „Obnovou lávky jsme se rozhodli přispět k celkové revitalizaci lokality kolem rekonstruovaných Císařských lázní. Jsme si totiž vědomi potenciálu této lávky, jejího významu jak z pohledu funkce, tak z pohledu estetického. Proto jsme nevolili jednoduchou, levnou stavbu, která by plnila pouze funkci spojnice obou břehů. S ohledem na význam a celkové vzezření lokality jsme vsadili na repliku, aby souzněla s okolím,“ uvedl náměstek karlovarské primátorky Petr Bursík (ODS), podle nějž poslouží lávka jako alternativní spojnice pro pěší mířící ke Grandhotelu Pupp, protože město čeká kompletní rekonstrukce Festivalového mostu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Karlovy Vary

Štítky Karlovy Vary, lávka, Rekonstrukce, Město, Teplá, UNESCO, ANO 2011, ODS, Grandhotel Pupp

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Goethova lávka znovu slouží veřejnosti, má za sebou rekonstrukci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.