Počasí dnes22 °C, zítra20 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Dobrá zpráva pro plavce. Karlovarská koupaliště mají čistou vodu, hlásí hygienici

Až na výjimky mají zatím koupaliště v Karlovarském kraji, která sledují pravidelně hygienici, čistou vodu bez znečištění. Jen na Velkém rybníku u Hroznětína zjistili, že kvalita vody dosahuje třetího stupně z pětistupňové škály. Na Velkém rybníku jde ale o každoroční jev. Zhoršená kvalita vody je tam obvykle po celou sezonu. V tomto týdnu se hygienici zaměřili na přírodní koupaliště na Sokolovsku a Karlovarsku.

Podle informací Krajské hygienické stanice Karlovy Vary je voda zcela bez závad v jezeře Michal, v Tatrovicích i na Bodenu u Habartova. I na karlovarském koupališti Rolava je zatím voda výborná, brouzdaliště i voda u mola má nejvyšší stupeň kvality, u pláže pak má jen lehké přírodní znečištění na druhém stupni pětistupňové škály.

Odběry v minulém týdnu zjistily kvalitní vodu v přehradě Jesenice u Rybářské bašty i u Václava. Výborná voda je také ve vodní nádrži Skalka, kde v minulých letech bývaly problémy s kvalitou vody kvůli sinicím.

V letošním roce se chtějí hygienici zaměřit více i na zjišťování cerkárií ve vodě. Cerkárie, které jsou vývojovým stadiem motolic, způsobují kožní problémy. V minulých letech se cerkárie objevily například v Jesenici, ale i v jezeře Michal v Sokolově.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Vary, Rekreace, Koupání, Léto, koupaliště, Karlovarský kraj, Velký rybník, okres Sokolov, Hroznětín, Krajská hygienická stanice, Karlovy Vary, Tatrovice, Habartov, Rolava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dobrá zpráva pro plavce. Karlovarská koupaliště mají čistou vodu, hlásí hygienici  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.