Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Goethova lávka v Karlových Varech už znovu funguje. Město dalo do obnovy téměř pět milionů korun

Téměř pět milionů korun stála rekonstrukce Goethovy lávky v Karlových Varech. Spojnice pro pěší od Císařských lázní na Goethovu stezku byla léta v havarijním stavu a uzavřená. Obnova začala loni v červnu.

Dvacet metrů dlouhá lávka byla kvůli havarijnímu stavu dlouhá desetiletí uzavřená. Loni v červnu se ale začalo pracovat na její obnově, za kterou město zaplatilo 4,7 milionu korun. „Myslím, že vynaložené finanční prostředky byly investicí významnou pro celou tuto lokalitu, pověst města a naše závazky vůči organizaci UNESCO,“ řekla primátorka města Andrea Pfeffer Ferklová (ANO) během slavnostního otevření. 

Během oprav se musela odstranit nosná ocelová konstrukce, která byla zasažena korozí. Nová byla osazena po stavebních úpravách části opěr, říms a úložných prahů. Nová lávka je podle města replikou předchozí stavby. 

„Obnovou lávky jsme se rozhodli přispět k celkové revitalizaci lokality kolem rekonstruovaných Císařských lázní. Jsme si totiž vědomi potenciálu této lávky, jejího významu jak z pohledu funkce, tak z pohledu estetického. Proto jsme nevolili jednoduchou, levnou stavbu, která by plnila pouze funkci spojnice obou břehů. S ohledem na význam a celkové vzezření lokality jsme vsadili na repliku, aby souzněla s okolím,“ uvedl při slavnostním otevření náměstek primátorky města Petr Bursík. Lávka podle něj bude v následujících měsících sloužit jako alternativní spojnice pro pěší mířící ke Grandhotelu Pupp. Karlovy Vary totiž čeká kompletní rekonstrukce Festivalového mostu, doplnil Bursík. 

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Magistrát města Karlovy Vary

Štítky Karlovy Vary, Goethova lávka, oprava, lávka, UNESCO, Andrea Pfeffer Ferklová, ANO 2011, Grandhotel Pupp

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Goethova lávka v Karlových Varech už znovu funguje. Město dalo do obnovy téměř pět milionů korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.