Počasí dnes8 °C, zítra5 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Nejlepší ve třídění odpadu v Karlovarském kraji byly Hroznětín a Potůčky

Město Hroznětín zvítězilo v soutěži Liga odpadů v třídění využitelných složek odpadu v Karlovarském kraji za rok 2021. Krušnohorské město se na předních místech soutěže umisťuje pravidelně. Mezi obcemi do 1000 obyvatel vyhrály Potůčky, rovněž obec v Krušných horách. Kraj dnes rozdělil i ceny za třídění elektrodpadu.

Podle starosty Hroznětína Martina Malečka (nez.) obhajují titul již popáté. „Máme širokou síť tříděných odpadů, navýšili jsme i nádoby. Snažíme se motivovat lidi třeba přes spolupráci se základní školou, aby jsme motivovali děti a ti pak své rodiče," řekl dnes Maleček.

Hroznětín společně s dalšími krušnohorskými obcemi uvažuje o zavedení chytrého řešení odpadového hospodářství, takzvaného systému door-to-door. „Chceme ještě více přiblížit třídění občanům, je to převážně pro občany, kteří žijí v rodinných domcích a mají nádoby přímo na svých pozemcích a nemusí chodit ke stanovištím," uvedl starosta.

Další vítěz v kategorii menších obcí, Potůčky, podle starosty Vlastimila Ondry (nez.) motivuje k třídění odpadu místní firmy i živnostníky. Spolupracují také s početnou vietnamskou komunitou, která v obci podniká. Kromě toho v obci zvýšili počet odběrných míst.

Ocenění si dnes odnesli i zástupci obcí a měst, které spolupracují se společností Asekol na třídění eletroodpadu. Hodnotí se výtěžnost drobného elektra v kilogramech na jednoho obyvatele. Mezi malými obcemi vyhrála Stráž nad Ohří, mezi městy Kynšperk nad Ohří. V soutěži firmy Elektrowin, která rovněž vybírá použité ale větší elektrospotřebiče, vyhrály Tatrovice a Nejdek.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Obec Potůčky

Štítky správa, odpady, Karlovarský kraj, Hroznětín, třídění odpadu, soutěž, Martin Maleček, Krušné hory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejlepší ve třídění odpadu v Karlovarském kraji byly Hroznětín a Potůčky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.