Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Vary odkládají rekonstrukci atletického stadionu v Tuhnicích

Rekonstrukci atletického stadionu v Tuhnicích odloží Karlovy Vary na podzim letošního roku. Zahájení prací za zhruba 37 milionů korun zbrzdilo odvolání jednoho z účastníků výběrového řízení k Úřadu na ochranu hospodářské soutěže. Město ale nechce, aby se rekonstrukce bývalého stadionu AC Start dělala v době hlavní sportovní sezony, proto ji odloží, řekl náměstek primátorky Karlových Varů Josef Kopfstein (Karlovaráci).

Původně jsme chtěli začít s opravou už na jaře, ale to se nám nepodařilo stihnout. Proto necháme nyní proběhnout letní sezonu, jak to umožní stav dráhy, a chceme nyní začít až na podzim. Je vybraný zhotovitel, ale čekáme ještě na nějaké oponentury,“ uvedl Kopfstein. Město na modernizaci žádá i o státní dotace, opravu sportovišť chce ale udělat případně i z vlastních zdrojů.

Půjde o rekonstrukci celé plochy, ohraničené vnějším zábradlím. Vymění se běžecká dráha, která bude mít nově místo šesti drah osm, rekonstrukcí projdou i doskočiště a vržiště. Upraví se i travnatá plocha uprostřed oválu, aby bylo možné ji zavlažovat. Zatím mimo plánované opravy jsou tribuny okolo atletického stadionu.

Podle Kopfsteina by město rádo v rekonstrukci stadionu pokračovalo, bude ale záležet na možnosti získat peníze. Pokud by se je podařilo získat, mohl by na stadionu vzniknout i tréninkový tunel pro běh, který by sloužil pro trénink bez ohledu na počasí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto KV city

Štítky ČR, správa, sporty, stavby, Karlovy Vary, rekonstrukce, Tuhnice, Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, oprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vary odkládají rekonstrukci atletického stadionu v Tuhnicích  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.