Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Opravu karlovarské vyhlídky Karla IV. město odloží, o zakázku firmy nemají zájem

Opravu vyhlídky Karla IV. v lázeňských lesích Karlových Varů město odsune na příští rok. Ani napotřetí se mu nepodařilo najít firmu, která by byla ochotna lesní vyhlídku opravit. Cena zakázky se tím ale zřejmě zvýší v souvislosti s růstem cen stavebních prací, řekl novinářům náměstek primátorky Petr Bursík (ODS).

„Stalo se to, že v ani v rámci třetího výběrového řízení se nikdo nepřihlásil, a to přesto, že jsme napřímo oslovili pět firem. Tudíž teď dojde k tomu, že se stavbou nebudeme dělat nic. Naštěstí ta oprava není nijak zásadní, jde spíše o to, že stavba není vizuálně úplně v dobrém stavu. Na podzim necháme projektantem přepočítat rozpočet a vypíšeme znovu výběrové řízení a budeme doufat, že v přípravě na akce roku 2023 by si firmy mohly tuto akci dát do plánu," uvedl náměstek primátorky Petr Bursík (ODS)

Karlovy Vary budou znovu hledat dodavatele oprav vyhlídky Karla IV.

Karlovy Vary budou znovu hledat dodavatele na druhou část oprav vyhlídky Karla IV. Opravu komplikuje zejména to, že se stavba nachází ve špatně přístupném terénu, kam není možné se dostat s těžkou technikou. Druhá etapa oprav má stát zhruba 1,3...

Oprava vyhlídky Karla IV. je komplikovaná i proto, že objekt je v lese, kam je špatný přístup, a to zejména pro těžkou techniku. Navíc kvůli své poloze v lese se stavební práce dají dělat jen na jaře nebo v létě, aby měly stavební materiály čas proschnout, než začne zima. Nejstarší dosud fungující karlovarská rozhledna byla nad městem v lázeňských lesích vystavěna v roce 1876.

Město poptávalo dodavatele zakázky v hodnotě 1,3 milionu korun. Podle Bursíka je ale pravděpodobné, že se kvůli zdražení stavebních materiálů a prací cena zvýší možná na 1,5 nebo 1,7 milionu korun. Každopádně, jak ujistil, odložením zakázky by neměly nastat nějaké škody na budově vyhlídky.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Karlovy Vary /facebook.com

Štítky ČR, správa, památky, stavby, Karlovy Vary, vyhlídka, Karel IV. Lucemburský, les, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opravu karlovarské vyhlídky Karla IV. město odloží, o zakázku firmy nemají zájem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.