Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Úterý 21. května 2024  |  Svátek má Monika
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Albert daroval 7 dodávek, jedna míří do karlovarské potravinové banky

PR článek

Stále roste počet lidí, kteří se musí spolehnout na potravinovou pomoc. Tuto situaci potvrzuje Česká federace potravinových bank. Nejinak tomu je v Karlovarském kraji. Potravinovým bankám díky daru od Alberta nově přibude sedm dodávek, které budou svážet jídlo z obchodů. Díky chladícím vestavbám, jimiž jsou auta vybavena, se k lidem v nouzi dostane více čerstvých a tím i zdravějších potravin. Jeden ze zbrusu nových vozů bude pomáhat v Karlovarském kraji.

Obchodník každým rokem zvyšuje množství potravin, které daruje ze svých supermarketů. Loni objem více než zdvojnásobil na 1 900 tun a stal se největším firemním dárcem České federace potravinových bank. Letos se zavázal navýšit potravinové dary na nejméně 2 300 tun. S dopravou většího množství jídla pomůžou také nově darované dodávky značky Peugeot Boxer.

„Darování potravin má obrovský společenský smysl, proto společně s potravinovými bankami intenzivně pracujeme na navyšování naší pomoci. Prostor teď vidíme hlavně v čerstvých potravinách, které hrají v našich jídelníčcích velmi důležitou roli. Jejich darování je ale náročnější z hlediska logistického řetězce, tedy skladování a chlazení i během přepravy. Proto darujeme dodávky s chladící vestavbou,“ komentuje dar dodávek Jiří Mareček, ředitel komunikace obchodů Albert. „Tímto způsobem chceme také pomoci lidem v nouzi jíst o něco zdravěji,“ dodává.

Pomoc pro tisíce lidí v kraji

Při čtvrtečním slavnostním předání odevzdali zástupci Albertu regionálním bankám šest vozů, ten poslední bude kvůli situaci na trhu následovat v nejbližší době. Jedno z aut zamířilo právě do Karlovarského kraje.

„I v našem kraji přibývají lidé, kteří potřebují potravinovou pomoc. Vloni nám počet osob, kterým jsme pomáhali, stoupl na více než sedm tisíc. Letos chceme svézt více potravin pro potřebné. A právě díky nové dodávce budeme moci dělat častější a větší svozy a také vozit čerstvé potraviny. Dříve jsme totiž měli k dispozici pouze malé auto. Spolupráce s Albertem je výborná a sortiment, který dostáváme z jeho prodejen, je pestrý a zároveň potřebný. Děkujeme za vůz i za podporu, pro naši potravinovou banku je hodně důležitá,“ komentoval dar Milan Hloušek, ředitel Potravinové banky Karlovarského kraje.

Každá dodávka uveze čtyři palety čerstvých potravin. Albert tímto krokem navazuje na dar tří dodávek v loňském a předloňském roce.

Ohodnoť článek

Štítky Albert, pomoc, potravinová banka, potravinová pomoc, sedm dodávek, banka, jídlo, Albert Česká republika, Karlovarský kraj, Peugeot Boxer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Albert daroval 7 dodávek, jedna míří do karlovarské potravinové banky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.