Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Autobusy pro přepravu lidí prchajících z Ukrajiny nabízí i karlovarský dopravní podnik

Ani Dopravnímu podniku Karlovy Vary a jeho zaměstnancům není současná situace na Ukrajině lhostejná. Proto karlovarský dopravní podnik stejně jako mnoho občanů a institucí v České republice přidává pomocnou ruku, aby vyjádřil podporu těm, kteří jsou touto nepředstavitelnou situací zasaženi a nabízí volnou kapacitu svých autobusů k přepravě osob prchajících z Ukrajiny.

„Rozhodli jsme se, že nabídneme kapacity našich zájezdových autobusů, abychom ze slovenských či polských hranic zajistili dopravu ukrajinským občanům prchajícím před válečnou situací v jejich zemi. Tento krok však budeme zajišťovat pod záštitou institucí, které toto koordinují na národní úrovni,“ uvedl předseda představenstva Jiří Vaněček.

Náměstek primátorky Tomáš Trtek dodává: „Město Karlovy Vary již na svém území ubytovalo více než 20 osob, které zde hledají azyl před válkou na Ukrajině. Těmto osobám zajistíme kromě ubytování i stravování. Ve spolupráci s Dopravním podnikem Karlovy Vary jim nabídneme další pomoc, a to prostřednictvím bezplatné dopravy ve městě.

Dopravní podnik Karlovy Vary má ve svých řadách zaměstnance, jejichž rodnou zemí je Ukrajina. „Na naše kolegy a jejich rodiny jsme mysleli v první řadě a nabídli jsme jim pomoc se zajištěním dopravy z hranic ať již Polska nebo Slovenska a následně i potřebnou pomoc v Karlových Varech. Je to minimum toho, co můžeme udělat,“ doplnil Lukáš Siřínek, místopředseda představenstva.

Ubytování ve svých prostorech nabídl hotel Thermal. Pro válečné uprchlíky z Ukrajiny připravil Karlovarský kraj asistenční centrum v karlovarské KV Areně. Od úterního večera ho tam budovali hasiči, stavěli stany, připravovali vnitřní prostory a vybavení. Teď už je zařízení v provozu. 

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Magistrát města Karlovy Vary

Štítky pomoc Ukrajině, dopravní podnik, Ukrajina, dopravní společnost, Karlovy Vary, Česko, doprava, ruská invaze na Ukrajinu, Dopravní podnik Karlovy Vary, KV Arena, Polsko, Slovensko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Autobusy pro přepravu lidí prchajících z Ukrajiny nabízí i karlovarský dopravní podnik  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.