Počasí dnes21 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Většina zaměstnanců Karlovarské krajské nemocnice dostane přidáno šest procent

Většina zaměstnanců Karlovarské krajské nemocnice a. s. (KKN) dostane v letošním roce přidáno ke svým mzdám šest procent. Dohodlo se na tom vedení nemocnice se zástupci odborů. Kolektivní smlouva začala platit od 1. února, informovala o tom mluvčí Karlovarské krajské nemocnice Markéta Singerová. V loňském roce vedení nemocnice vyhovělo návrhu odborů a mzdu navyšovalo o deset procent.

Současnou průměrnou mzdu zaměstnanců KKN nezveřejňuje. Karlovarská krajská nemocnice a. s. provozuje nemocnice v Karlových Varech a Chebu. V karlovarské nemocnici pracuje zhruba 1200 lidí, v chebské asi 500.

Jednání o kolektivní smlouvě trvalo od loňského listopadu. Hlavním požadavkem odborářů byla především snaha o postupné srovnávání mezd se státními platovými tabulkami. Na základě tohoto návrhu dospěli podle KKN vyjednavači ke shodě na navýšení základních mezd všech zaměstnanců o šest procent, s výjimkou sester s praxí v oboru do devíti let, kde bude navýšení ve výši čtyři procenta. Také se upraví zvláštní příplatek za odbornou praxi.

"Kolektivní vyjednávání probíhala velmi konstruktivně a vždy jsme našli společné řešení. Jedním z našich společných cílů je spravedlivé nastavení mzdových podmínek jak pro stávající, tak nové zaměstnance," uvedl k jednání ředitel ekonomicko-obchodního úseku a místopředseda představenstva KKN Jan Špilar.

Obě strany se také dohodly například na zkrácení lhůty pro podání žádosti o finanční příspěvek na penzijní připojištění či možnosti využití zaměstnaneckého stravování pro všechny typy úvazků a brigád.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Richard Beneš

Štítky ČR, nemocnice, mzdy, odbory, Karlovarský, Karlovarská krajská nemocnice, mzda, Karlovy Vary, Cheb, Jan Špilar

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Většina zaměstnanců Karlovarské krajské nemocnice dostane přidáno šest procent  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.