Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Karlovy Vary vánoční stánky odvezou, Cheb zachová alespoň akce pro děti a charitu

Největší adventní trhy v Karlovarském kraji se buď úplně zruší nebo zachovají jen minimum programu. V krajském městě, kde měly být trhy za zpřísněných podmínek na Mlýnské kolonádě, se zruší úplně. Největší adventní trhy v Chebu se omezí jen na akce pro děti nebo charitu. Zůstane ale například ledové kluziště.

O podobě trhů rozhodovala města v pátek, odkdy začala platit mimořádná opatření vlády, která mimo jiné právě vánoční trhy zakázala. „V pátek se začala odstraňovat například připojení na elektřinu a samotné stánky se odvezou z kolonády příští týden," řekla mluvčí karlovarského magistrátu Helena Kyselá.

V Chebu zůstanou na náměstí Krále Jiřího z Poděbrad zachovány aktivity zaměřené na děti a charitativní projekty. Zůstane tak například strom splněných přání, soutěž o nejkrásnější květináč, Ježíškův pošťák a ponocný, dětský kolotoč, vyhlídkové kolo i prodej vánočních stromků, řekla mluvčí radnice Simona Liptáková. Vstup na kluziště podle ní bude možný bez respirátoru, ale kapacitu bude regulovat obsluha. Město vyzvalo rodiče, aby se kolem plochy neshlukovali a zachovali dostatečný odstup. Naopak úplně se zruší provoz stánků, kulturní program, akce vánočka radních i Ježíškova dílna, uvedla Liptáková.

Rozhodnutí vlády bude mít dopad hlavně na prodejce. Řada z nich už stánky vybavila zbožím a chystala se na víkendové zahájení trhů. Často jde přitom o vánoční sortiment, který se jinde než na adventních trzích neprodává.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto karlovyvary.cz

Štítky ČR, správa, zábava, koronavirus, Karlovarský, Karlovy Vary, Cheb, Karlovarský kraj, Náměstí Krále Jiřího z Poděbrad, charita

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovy Vary vánoční stánky odvezou, Cheb zachová alespoň akce pro děti a charitu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.