Počasí dnes11 °C, zítra11 °C
Neděle 13. října 2024  |  Svátek má Renáta
Bez reklam

Karlovy Vary vybudují čistírnu odpadních vod u tábora Vladař

Karlovy Vary vybudují čistírnu odpadních vod u letního tábora Vladař. Jde o další krok, který má zajistit, aby oblíbený stanový tábor nedaleko stejnojmenné hory mohl pokračovat v provozu. Tábor je ve správě karlovarského Domu dětí a mládeže. Vybudování čističky přijde na zhruba 420 tisíc korun včetně DPH.

Opravy a investice na Vladaři jsou podle něj nutné pro jeho každoroční provoz. „Čistírna se udělá stoprocentně ještě letos," uvedl náměstek primátorky Josef Kopfstein (Karlovaráci).

Ve vedení města pak bude podle něj dál pokračovat diskuze o tom, co by tábor ještě potřeboval. Už v loňském roce město dokoupilo okolní pozemky, aby tábor pozemkově scelilo. V roce 2018 město v areálu tábora vybudovalo víceúčelový objekt, který slouží jako zázemí a v případě hodně nepříznivého počasí i jako místo k přespání dětí. Tábor získal také nový vrt na vodu pro potřeby dětí i personálu. Tábor, který leží u stolové hory Vladař, asi pět kilometrů od Žlutic, má stany s podsádkami a celtami. Kromě stanů je tam i budova s kuchyní a dřevěný objekt se zázemím. Přes prázdniny se v táboře Vladař vystřídají asi tři stovky dětí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, rekreace, děti, Karlovy Vary, Dům dětí a mládeže, čistírna odpadních vod, Žlutice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovy Vary vybudují čistírnu odpadních vod u tábora Vladař  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.