Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Karlovy Vary požádají o dotaci na rekonstrukci stadionu v Tuhnicích

Karlovy Vary připravují rekonstrukci atletického areálu v Tuhnicích. Někdejší stadion AC Start by se měl přizpůsobit podmínkám pro pořádání republikových závodů. Město chce na rekonstrukci využít i státní dotace. S modernizací chce začít v příštím roce, řekl náměstek primátorky Josef Kopfstein (Karlovaráci). Náklady mají být okolo 32 milionů korun.

"Chceme, aby stadion odpovídal standardům, které jsou dnes už v kdejakém menším městě, aby tam byla osmidráha po celém obvodu. Vržiště a doskočiště jsou už také dnes v takovém stavu, že už je potřeba rekonstrukce. Tak jsme se rozhodli, že uděláme celkovou rekonstrukci plochy, ne areálu, ale té sportovní plochy. Tak aby to bylo provozuschopné," uvedl Kopfstein.

Město připravuje podklady pro výběrové řízení na dodavatele a žádost o dotaci od státní sportovní agentury. Výzva pro žadatele o dotaci by měla být vypsána na začátku příštího roku, a pokud město uspěje, chce vzápětí začít s opravou. Trvat by měla maximálně dva roky. Podle Kopfsteina by bylo ideální, kdyby se stihla během jednoho roku, aby sportoviště bylo co nejkratší dobu mimo provoz.

Atletický stadion v Tuhnicích, někdejší AC Start, už léta chátrá. Dlouho byl v soukromém vlastnictví. Město jej koupilo za 11 milionů v roce 2016 a už tehdy počítalo s investicemi do rekonstrukce. Kromě dílčích oprav ale stadion celkovou modernizací zatím neprošel.

Město by podle Kopfsteina mělo na opravu stadionu najít prostředky, i když nezíská dotaci. Rozdělení oprav do etap na více let by podle něj nebylo vhodné.

Podle plánů města by měl být po rekonstrukci další součástí velkého areálu, který tvoří kromě stadionu i sousední KV Arena s ledovými plochami, bazénovým centrem a halou pro míčové sporty.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto KVCity.cz

Štítky ČR, správa, sporty, stavby, Karlovy Vary, rekonstrukce, Tuhnice, dotace, oprava, KV Arena

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovy Vary požádají o dotaci na rekonstrukci stadionu v Tuhnicích  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.