Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Hygienici v Karlovarském kraji zakázali koupání ve Velkém rybníku u Hroznětína

V Karlovarském kraji dnes hygienici vydali zákaz koupání pro Velký rybník u Hroznětína na Karlovarsku, protože jeho voda obsahuje velké množství vodního květu a sinic. Kvalita vody se tam zhoršuje během léta každoročně. Na ostatních přírodních koupalištích v kraji je voda většinou dobrá nebo jen s mírně zhoršenými vlastnostmi. Vyplývá to z aktuálních údajů Krajské hygienické stanice Karlovy Vary.

Poslední odběry hygieniků z tohoto týdne ukázaly kvalitní vodu v několika koupalištích na Sokolovsku. Jde o vodní nádrž Tatrovice s teplotou vody 22,9 stupně Celsia a průhledností dva metry a Bílou vodu v Chodově, kde je teplota vody 23,4 stupně Celsia a průhlednost 2,3 metry.

Teplejší vodu, téměř 24 stupňů Celsia, ale stále bez problémů, má v okrese Sokolov koupací místo Boden v Habartově. O stupeň horší kvalitu vody má rybník Tajch u Šindelové, stejně jako přírodní koupaliště s provozovatelem Rolava v Karlových Varech. Druhý stupeň znamená podle hygieniků nezávadnou vodu s nízkou pravděpodobností vzniku zdravotních problémů.

Odběry z minulých týdnů zjistily dobrou vodu například na Jesenici u Rybářské bašty, kde je voda na druhém stupni pětistupňové škály. U kempu Václav je kvalita vody už mírně zhoršená, na třetím stupni. I na přehradě Skalka u Chebu, kde se často přemnoží sinice, je letos zatím voda jen mírně znečištěná, na třetím stupni z pěti.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto https://www.velkyrybnik-hroznetin.cz/

Štítky Koupání, Hygiena, Karlovy Vary, Zákaz, Opatření, Karlovarský kraj, Hroznětín, Velký rybník, Krajská hygienická stanice, stupeň Celsia, okres Sokolov, Tatrovice, Chodov, Bílá voda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hygienici v Karlovarském kraji zakázali koupání ve Velkém rybníku u Hroznětína  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.