Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Chebu chce soukromý investor postavit nový domov pro seniory

V Chebu chce soukromý investor postavit nový domov pro seniory. Pozemky za sídlištěm Skalka získá od města, které už připravuje jejich prodej. Nové zařízení pro seniory doplní už existující domovy pro seniory ve městě, jejichž zřizovatelem je z velké části Karlovarský kraj. Uvedl to místostarosta Chebu Ladislav Hrubý (VPM).

"Jedná se o pozemky na Skalce o velikosti zhruba 12.000 metrů čtverečných. Požádala o ně společnost K2 invest, jejichž záměrem je tam postavit ubytování pro seniory s odpočinkovou a relaxační zónou," popsal Hrubý.

Město už vyvěsilo záměr prodeje pozemků a nikdo jiný o ně neprojevil zájem. Proto by smlouvu s investorem mohlo podepsat v blízké době. Za pozemky má město dostat asi 35 milionů korun včetně DPH.

V Chebu je z měst Karlovarského kraje asi největší počet lůžek v domovech pro seniory, je zde největší krajské zařízení, které také sídlí na sídlišti Skalka, funguje zde ale například i soukromé zařízení Amica. Podle Hrubého si ale nový investor zjišťoval potřeby pro nové zařízení a očekává, že zájem o ně poroste.

Nové domovy pro seniory se v Karlovarském kraji v poslední době staví ve více městech. Už letos v září by měl začít fungovat nový soukromý domov pro seniory v Karlových Varech, svůj domov pro seniory dokončuje v současné době i město Sokolov.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto proseneo

Štítky sociální, stavby, správa, domov pro seniory, Cheb, Ladislav Hrubý, Karlovarský kraj, pozemek, K2 invest s.r.o., Amica

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Chebu chce soukromý investor postavit nový domov pro seniory  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.