Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Cheb i letos sníží podnikatelům nájem v městských prostorách

Cheb i v letošním roce sníží nájemné podnikatelům, kteří využívají městské nebytové prostory a byli omezení kvůli opatřením proti šíření koronaviru. Z ročního nájemného jim odpustí 25 procent. Celkově tím radnice podle odhadů přijde asi o tři miliony korun, řekl novinářům místostarosta Chebu Ladislav Hrubý (VPM).

"U slev budou ale výjimky. Sleva se nebude týkat garáží. Dále se to nebude týkat našich organizací. Dojde tak k tomu, že roční předpis nájemného měl být asi 15 milionů korun, přičemž slevou příjem města poklesne asi o tři miliony korun, protože sleva neplatí pro všechny," doplnil Hrubý. Slevu nezískají třeba bankovní domy, které sídlí v městských prostorách.

Podobnou slevu umožnilo město Cheb podnikatelům v městských prostorách i v loňském roce. Loni také obyvatelům města radnice odpustila i poplatky za odvoz a zpracování odpadu.

Podle Hrubého by mělo jít zřejmě o poslední úlevu kvůli protikoronavirovým opatřením. Podotkl ale, že dnes nikdo neví, jestli nepřijde na podzim ještě další vlna nákazy. I přes téměř roční omezování provozu restaurací, obchodů a dalších provozoven město Cheb zatím nezaznamenalo větší počet odchodů podnikatelů z nebytových prostor. Firmy ale dosud využívaly vládní podpůrné programy, které s uvolňováním opatření postupně končí. Záležet tedy bude na tom, jestli se firmám zákazníci nyní vrátí v plné míře.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, koronavirus, reality, Cheb, Ladislav Hrubý

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cheb i letos sníží podnikatelům nájem v městských prostorách  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.