Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Velvyslanec by rád v krajském městě pořádal festival indické kultury a kuchyně

Primátorka města Karlovy Vary Andrea Pfeffer Ferklová (ANO) přivítala na magistrátu velvyslance Indie v České republice Hemanta Harishchandru Kotalwara a jeho chotí Seemou. Karlovy Vary byly pro indického velvyslance vůbec prvním městem, které v rámci své mise v České republice navštívil. Ve funkci je necelý rok a do jeho aktivit a cest výrazně promluvila pandemická opatření.

„Jsem potěšena, že si Jeho Excelence za cíl své cesty vybrala naše město a ráda jsem panu velvyslanci doporučila místa, která by rozhodně během své procházky Karlovými Vary neměl opominout,“ řekla po setkání Andrea Pfeffer Ferklová.

Ta byla potěšena, že Karlovy Vary jsou v Indii známým městem a to zejména ve filmařských kruzích kvůli Mezinárodnímu filmovému festivalu a jeho spolupráci s indickými tvůrci. Během setkání byla ale také řeč o možném posílení zájmu turistů z Indie o Českou republiku a Karlovy Vary.

„Jednou z cest je obnova přímého leteckého spojení obou zemí a také změna vízové politiky. Tématem rozhovoru byly rovněž připravované oslavy výročí nezávislosti Indie, které velvyslanectví připravuje,“ uvedla Helena Kyselá, mluvčí karlovarské radnice s tím, že Hemante Harishchandra Kotalwar by rád některé akce, jako například festival indické kultury a kuchyně, rozšířil i do Karlových Varů.

„Během rozhovoru jsme se samozřejmě dotkli i tématu koronaviru. Indie je největším exportérem vakcín, paradoxně se ale sama potýkala s hrozivým vývojem epidemie. Jak ale poznamenal pan velvyslanec, situace se v Indii lepší, denně se tam daří očkovat čtrnáct milionů osob,“ dodává Andrea Pfeffer Ferklová.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto mmkv

Štítky Indie, velvyslanec, návštěva, Karlovy Vary, festival, Česko, Andrea Pfeffer Ferklová, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Velvyslanec by rád v krajském městě pořádal festival indické kultury a kuchyně  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.