Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Na farmářské trhy se zítra půjde i v Karlových Varech

Oblíbené a dlouho odpírané farmářské trhy se zítra ráno vrátí na prostranství před městskou tržnicí krajského města. Pořadatelé ale musí opět dodržet řadu vládních nařízení. Žádají proto návštěvníky, aby i oni byli ohleduplní a respektovali aktuální epidemiologická opatření a restrikce.

„Prodejci opět nabídnou bylinky, květiny, cibuloviny, ovocné keře a stromky jako kanadské borůvky, fíkovníky nebo kiwi. Dorazí i tradiční producenti – pekaři, uzenáři, prodejce s chlazenou drůbeží a mléčnými výrobky. V prodeji budou italské sýry, med, koření a další sortiment,“ popisuje Helena Kyselá, mluvčí karlovarského magistrátu.

Začátek farmářských trhů je stanoven na devátou hodinu a prodejci končí s vyprodáním zásob. I v letošním roce pořádá farmářské trhy v Karlových Varech městská společnost KV City Centrum.

„Organizátoři prosí zákazníky o dodržování rozestupů, ochranu dýchacích cest respirátorem a používání desinfekce,“ dodává mluvčí magistrátu.

Společnost KV City centrum pořádá mimo farmářských trhů i tradiční nedělní burza, která je rovněž opět otevřena. Vzhledem k vládním opatřením, je tady ale velmi omezen prodávaný sortiment.

„Z důvodu mimořádných opatření se na burze prodává pouze následující sortiment: potraviny a drogistické zboží, ovoce a zelenina (v čerstvém nebo zpracovaném stavu), květiny a jiné rostliny, jejich plody, osiva, semena, mléko a výrobky z mléka, maso a výrobky z masa, včetně živých ryb, vajec, pekařských a cukrářských výrobků, medu a výrobků z medu,“ vysvětluje Simona Vránová, ředitelka pořádající společnosti, která rovněž žádá návštěvníky o dodržování rozestupů, ochranu dýchacích cest, respektování pokynů pořadatele a zákazu stravování na místě konání burzy.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto facebook.com

Štítky farmářské trhy, Karlovy Vary, opatření, farmářský trh, med, burza

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na farmářské trhy se zítra půjde i v Karlových Varech  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.