Počasí dnes12 °C, zítra11 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Facebook vzal uživatelům některé funkce na Messengeru a Instagramu

Facebook zakázal evropským uživatelům Messengeru a Instagramu na základě změny pravidel v ochraně osobních údajů tzv. GDPR řadu funkcí, například možnost nastavení přezdívek, vyhledávání slov v chatu nebo zobrazení všech fotografií v galerii, které je nedostupné i na Instagramu.

Na Messengeru a Instagramu již od konce prosince nelze v Evropě využívat některé funkce. Facebook je pozastavil na základě nových předpisů EU o ochraně osobních údajů. Společnost si tak nechává čas na to, aby tyto funkce po následné úpravě vyhovovaly nové Směrnici o soukromí a elektronických komunikacích.

Facebook nezveřejnil seznam pozastavených funkcí, jelikož je má v plánu co nejdříve opět zprovoznit. „Stále uvažujeme nad tím, jak nejlépe upravit naše služby tak, aby vyhovovaly široké veřejnosti a současně i nové regulaci,“ uvedla společnost Facebook ve svém prohlášení. Zatím se tak ovšem neděje. Mezi dočasně odstraněné funkce Messengeru patří například možnost nastavení přezdívek, vyhledávání slov v chatu, tvorba anket ve skupinovém chatu nebo zobrazení všech fotografií v galerii, které je nedostupné i na Instagramu.

Lidé si však absence některých vymožeností především na Messengeru začali všímat. „Chybí mi především možnost nalézt v chatu pohromadě všechny obrázky. Některé fotografie si ani neukládám a spoléhám na to, že je najdu v aplikaci. Aspoň že přes počítač se k nim zatím dostanu“, posteskla si Adéla Schatralová. Podobný názor má i Eliška Zvonková. „Je škoda, že už se nedostanu ke všem fotkám v chatu. Více mi však chybí vyhledávání slov v konverzaci. Nemohu tak najít, kdy jsem si s kým psala o něčem důležitém, což jsem často využívala“, zmínila se.

Kdy Facebook funkce obnoví zatím není jasné. Uživatelé se tak bez nich budou muset ještě nějaký čas obejít.

Ohodnoť článek

Autoři

Štítky Facebook, sociální sítě, Instagram, messenger, GDPR, Facebook Messenger, Evropská unie, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Facebook vzal uživatelům některé funkce na Messengeru a Instagramu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.