Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Nejosvětlenější dům Čech se navzdory opatřením rozsvítí i letos

Na první adventní neděli o půl páté se opět rozsvítí dům s největší vánoční výzdobou v České republice. Majitel domu v Chotovicích upozorňuje, že návštěvníci budou muset mít roušky a dodržovat rozestupy dle nařízení vlády.

„Všechno je ve venkovních prostorech, nicméně vstup bude samozřejmě možný jen s rouškami a k dispozici bude i dezinfekce. Kdo půjde do altánku, bude si muset vydezinfikovat ruce,“ říká majitel nejosvětlenějšího domu v Česku, Václav Trunec. Ten jako každý rok svou vánoční výzdobu opět rozšířil. Na osvětlení použil o pět tisíc žárovek více než v loňském roce. Jeho dům v Chotovicích u Litomyšle tak letos rozsvítí celkem 65 tisíc světýlek. A návštěvníci se mohou těšit také na nové sáně v zahradě.

A to není vše. „Věnoval jsem vzrostlý strom městu Litomyšl, takže pohled na dům bude letos trochu jiný,“ říká rekordman, který vlastní certifikát Největší vánoční výzdoba na domě od Agentury Dobrý den, která spravuje registraci rekordů.

„Uvidíte krásné staročesky pojaté osvětlení, žádné zběsilé blikání a efekty. Po setmění je to vážně romantika,“ láká majitel. Světýlka bude rozsvěcet každý den od půl páté do deseti večer od první adventní neděle až do Tří králů.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Agentura Dobrý den

Štítky nejosvětlenější dům, Chotovice, Litomyšl, Vánoce, rekord, výzdoba, dům, Česko, vánoční ozdoby, advent, rouška

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejosvětlenější dům Čech se navzdory opatřením rozsvítí i letos  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.