Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Seniorům budou pomáhat i herci chebského divadla

Město zavádí krizovou linku, která má starším lidem pomoci překonat chvíle samoty a zajistit pomoc s nákupem, úklidem a dalšími běžnými věcmi. Provoz linky bude zajišťovat farní charita.

„Snažíme se hledat způsoby jak pomoci obyvatelům s drobným úklidem, nakupováním zboží nad rámec seniorských balíčků, vyzvednutím léků z lékárny, pošty a mnoho dalšího. Dále chceme zajistit i jakousi psychickou podporu formou rozhovoru s čímž nám pomáhají herci z našeho divadla. A jsme moc rádi, že tady tu naší hereckou partu máme,“ říká Jiří Černý (VPM) místostarosta Chebu.

Právě herci chebského divadla se podle jeho dalších slov mimo jiné ujmou rozhovorů s lidmi, kteří se cítí býti osamoceni.

„Herci v současné době nouzového stavu nehrají, pouze zkoušejí. Proto mají více času a mohou takto pomoci,“ doplnil starosta města Antonín Jalovec (VPM).

Provoz krizové linky zajistí chebská farní charita, která bude rovněž vysílat dobrovolníky do bytů seniorů. „Tady je důležité říci, že tyto návštěvy mohou vykonávat pouze prověření a registrovaní dobrovolníci a ty má právě zmiňovaná charita,“ pokračuje místostarosta.

Nová krizová linka bude v provozu od 9 do 22 hodin a lidé ji najdou i na webových stránkách. Dále budou o jejím provozu informováni obyvatelé Chebu formou letáčků, které budou roznášeny prioritně s potravinovými balíčky.  

„Pokud senior na linku zavolá, telefon zvedne dobrovolník a zapíše do systému požadavky volajícího. O jejich zajištění se poté podělí jeho kolegové. Takže například někdo půjde uklidit, někdo nakoupit a tak dále. Jakmile budou všechny požadavky splněny, dobrovolník případ uzavře a bude se věnovat dalším přáním jiných volajících a tak dále a dále,“ dodal Jiří Černý, který chce, aby byl provoz linky zachován i do budoucna a nebyl ohraničen jen covidovou epidemií nebo nouzovým stavem.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky pomoc, krizová linka, Cheb, divadlo, úklid, nákup, rozhovor, herec, charita, Jiří Černý

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Seniorům budou pomáhat i herci chebského divadla  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.