Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Od dnešního dne může být na svatbě či pohřbu maximálně třicet lidí

S dneškem platí další vládní opatření proti koronaviru. Svatby a pohřby se mohou uskutečnit jen s omezeným počtem účastníků, kterých může být nanejvýš 30. Dosud platila pro tyto akce výjimka z přijatých restrikcí. Účastnit se jich mohlo libovolné množství lidí. Oslavy a smuteční hostiny v restauracích mohou být do půlnoci.

Svatební oslavy a smuteční hostiny mají v restauracích výjimku. Pokud se v nich konají nejpozději následující den po svatbě nebo pohřbu, platí v nich zákaz přítomnosti veřejnosti mezi půlnocí a šestou hodinou ranní.

Limit pro svatby a pohřby by měl platit zatím také do konce nouzového stavu. Pokud se vývoj epidemie zlepší, bude možné počet účastníků zvýšit.

Kvůli rostoucímu počtu nakažených koronavirem, vláda zpřísnila opatření minulý týden ve středu. Kromě restaurací, barů a klubů zavřela i školy, s výjimkou mateřských a speciálních. Nesmí se také shromáždit více jak šest lidí. Na veřejně přístupných místech je zakázáno pití alkoholu. Většina opatření platí do konce nouzového stavu, tedy do 3. listopadu.

Podle epidemiologů se dostalo v pátek na z víkendových 1,4 na 1,5. Nakažení mají přibývat do konce října.  Ministr zdravotnictví Prymula a premiér Andrej Babiš minulý týden uvedli, že se budou protikoronová opatření postupně uvolňovat podle toho, jak se bude dařit snižovat reprodukční číslo. To popisuje průměrný počet lidí, kteří se nakazí od jednoho pozitivně testovaného člověka.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky svatba, pohřeb, vládní nařízení, opatření, koronavirus, nouzový stav, restaurace, Andrej Babiš, Roman Prymula

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Od dnešního dne může být na svatbě či pohřbu maximálně třicet lidí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.