Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Města začala opět zajišťovat nákupy pro seniory

Nejohroženější skupinou s ohledem na možnost nákazy Covid -19 jsou senioři. Proto mnoho radnic v Karlovarském kraji začalo opět nabízet seniorům dovoz nákupu domů. Službu si mohou senioři objednat například v Sokolově, Ostrově nebo Chebu.

„Služba je nabízená odborem sociálních věcí pro občany ve věku 65 plus a je k dispozici od čtvrtka 15. října. Bezplatný rozvoz nákupů základních potřeb zajistí v případě zájmu město. Tato služba je poskytována výhradně seniorům v karanténě nebo nemocným,“ uvedl mluvčí sokolovské radnice Vladimír Meluzín.

Sokolovský odbor sociálních věcí upozorňuje, že ne vždy je možné nákup doručit v přesně požadovanou hodinu a je třeba určité tolerance. Je třeba respektovat fakt, že nákupy jsou dopravovány více lidem.

„Nákup se objednává na následující den s tím, že senior nahlásí svou adresu a pověřený pracovník se u něj zastaví pro lístek s nákupem a hotové peníze, nikoliv platební kartu. Nakoupené potraviny, základní hygienické potřeby a léky vydávané bez receptu budou poté přivezeny zpět. Tašky nejsou zapotřebí, město má jednorázové papírové tašky,“ dodal mluvčí Sokolova.

V Ostrově zajišťuje nákupy pro seniory městská policie v rámci služby Senior expres. Službu mohou vyžít všichni senioři starší 65 let.

„Původně jsme měli tuto službu zavedenu pouze pro seniory nemocné a v karanténě, ale nyní už zajistíme nákup každému. Nákup lze objednat telefonicky ve všední dny. Nakupovat ale budeme pouze v jednom obchodě a nebude to jako na jaře, kdy nás lidi posílali pro různé věci do různých obchodů, kde měli jakou akci,“ sdělil starosta Ostrova Jan Bureš (ODS).

V Chebu se vedení města rozhodlo poskytování potravinovou pomoc samostatně žijícím seniorům starším sedmdesáti pěti let.

„Chceme seniory chránit před rizikem nákazy v nákupních centrech. Pracovníci Správy zdravotních a sociálních služeb budou na základě požadavků seniorů, žijících v Chebu, bezplatně rozvážet potravinové balíčky obsahující například pečivo, ovoce, zeleninu, mléčné výrobky a další věci,“ uvedla mluvčí chebské radnice Simona Liptáková s tím, že nabídka se nevztahuje na seniory, kteří žijí společně s dětmi či jinými osobami, které jim mohou obstarání základních potravin zabezpečit.

Podrobnosti k nákupům pro seniory mají města zveřejněny na svých webových stránkách.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto drbna.cz

Štítky senioři, nákup, pomoc, covid-19, Karlovarský kraj, radnice, Cheb, Ostrov, Sokolov, Jan Bureš, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Města začala opět zajišťovat nákupy pro seniory  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.