Počasí dnes18 °C, zítra18 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Řešení využití pro Starou vodárnu v Tuhnicích budou hledat vysokoškoláci v rámci studia

Studenti Vysoké školy ekonomické v Praze přijeli na exkurzi do Karlových Varů, kde se v rámci svého studia seznámili s lokalitou u meandru řeky Ohře. Nyní v rámci obhajoby svého studia budou zpracovávat projekt na využití tohoto brouwnfieldu.

„Studenti budou pro závěrečnou obhajobu svého studia zpracovávat developerský projekt, který má doporučit efektivní a efektní využití stávajícího brownfieldu. Během pobytu v Karlových Varech si celou lokalitu prohlédli a mohli o ni diskutovat s odborníky i politiky,“ popisuje průběh návštěvy studentů Jan Kopál, tiskový mluvčí karlovarského magistrátu.

O problematice Staré vodárny vysokoškoláci diskutovali náměstkem primátorky Tomášem Trtkem (ANO), s ředitelem Kanceláře architektury města a radním Josefem Märzem (Karlovaráci), kteří je lokalitou provázeli.

„Během odpoledne se pak setkali se zástupci majitelů okolních lokalit, jako je obchodní centrum Varyáda a společnost Lordship vlastnící rozvojové plochy za Dolním nádražím a také se členy dvou skupin, které o využití brownfieldu vodárny dlouhodobě uvažují. Tady se jedná o iniciativy Kreativní region a Futura Nová vodárna. Odpoledního semináře věnovaného této problematice se pak zúčastnila i primátorka Karlových Varů Andrea Pfeffer Ferklová (ANO),“ dodal Jan Kopál.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto MBARE FFÚ VŠE

Štítky Stará vodárna, Tuhnice, brouwnfield, Karlovy Vary, studium, vodárna, Vysoká škola ekonomická v Praze, Praha, Ohře, ANO 2011, Andrea Pfeffer Ferklová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řešení využití pro Starou vodárnu v Tuhnicích budou hledat vysokoškoláci v rámci studia  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.