Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Nájemce pro nové bistro na Rolavě, bude radnice hledat až na příští sezonu

Karlovarské koupaliště Rolava už zanedlouho nabídne služby nového a moderního bistra. To se tady staví od začátku letošního roku a mělo by být zkolaudováno ve druhé polovině června. Náklady na jeho stavbu se blíží k sedmi milionům korun.

„Kolaudační řízení je naplánováno na 23. června a my nepředpokládáme žádný problém. Stavba běží v termínu a dodržen by měl být i její rozpočet,“ uvedl náměstek karlovarské primátorky Petr Bursík.

Stavba bistra vyšla karlovarskou radnici na necelých pět milionů korun. Další milion spolykalo vybavení gastro provozu a milion mobiliář.

„Předpokládáme, že bistro bude v letošním roce provozovat společnost KV City centrum, která provozuje celu Rolavu a na příští rok se bude hledat nájemce,“ pokračoval náměstek.

Skutečnost, že vybavení gastro provozu nebylo konzultováno s budoucím nájemcem, který ještě ani není v současné době vybrán, radní vysvětlují tím, že se jedná o základní vybavení, které pro potřeby bistra dostačují.

„Konzultovali jsme to s odborníky na tuto problematiku a je to celé koncipováno tak, aby nájemce přišel a mohl začít bistro provozovat v nějakém základním rozsahu. Pokud bude chtít mít nabídku širší, musí se to zařídit dalšími věcmi na vlastní náklady,“ uvedla primátorka města Andrea Pfeffer Ferklová, která se sama o vybavení gastro provozu zajímala.

Možnost, že by se letos provozu bistra ujal někdo jiný, než zmiňovaná společnost KV City Centrum nepředpokládá ani její ředitelka Simona Vránová. „Pokud bude stavba zkolaudována, najdeme personál a jakmile bude bistro vybaveno a připraveno na provoz, otevřeme. Nájemce budeme hledat až na příští a další sezony samozřejmě ve spolupráci s městem, které vypíše standardní výběrové řízení,“ dodala ředitelka KV city centra.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto mmkv

Štítky Rolava, koupaliště Rolava, bistro, nájemce, kolaudace, KV City centrum, Andrea Pfeffer Ferklová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nájemce pro nové bistro na Rolavě, bude radnice hledat až na příští sezonu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.