Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Zavíračka v jedenáct. Pro řadu klubů nesplnitelné nařízení

Vnitřní prostory restaurací, hospod, barů, nočních klubů a diskoték, do kterých bude mít od 25. května opět přístup veřejnost, budou muset být uzavřeny mezi 23:00 a 6:00. To restauracím až tak nevadí, kdo na tom tratí jsou diskotéky a noční kluby. Řada z nich stále zůstane zavřená.

Ve vnitřních prostorách stravovacích zařízení, která se znovu otevřou veřejnosti 25. května, bude platit povinnost nošení roušky pro personál i hosty. Lidé u stolů ji budou moci odložit jen při konzumaci jídla a pití. Při dalším pohybu po restauraci ji budou muset mít nasazenou. Provozovatelé dále musejí bránit přeplnění vnitřních prostor, v případě nutnosti mají vytvořit koridor ohraničený například barevnými páskami pro pohyb hostů. Upřednostňována by měla být nadále bezkontaktní platba. 

Zavíračka v jedenáct

,,Dohodli jsme se na tom, že provozovny stravovacích služeb budou moci být otevřeny ve vnitřních prostorách do 23:00. Od 23:00 hodin do 06:00 hodin ráno bude možné poskytovat tyto služby pouze skrze výdejní okénka,“ uvedl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (ANO)  na tiskové konferenci.

Omezená doba se až tak nedotkne běžných restaurací. Majitelé hudebních klubů například teď už ví, že si do jedenácti nevydělají ani na provoz. To nám potvrdil i ředitel Brooklyn Music Clubu.

,,Rozhodně neotevřeme, to se nám nevyplatí, když otevíráme v devět. My jsme tady na trhu už devět let, děláme tady koncerty, kulturu pro město a teď jsme zavřený. Brooklyn se tu stará o kulturní vyžití a to bez jediné dotace. Teď máme od února zavřeno a jak to bude trvat ještě dlouho? Do září, do konce roku?“ ptá se Jiří Štěpnička, provozovatel Brooklynu v Karlových Varech.

Rada města už začátkem dubna schválila odklad nájemného za městské prostory a pozemky k podnikání za měsíce březen, duben a květen. Odklad je možný až do konce letošního roku. To se ovšem netýká Jiřího Štěpničky, který provozuje klub v soukromých prostorách a úlevy na nájemném se ho tak netýkají.

,,Skomírá to tady a tohle je podpásovka. Otázka je, jestli se vůbec zvedneme,“ dodal Štěpnička.  

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky COVID-19, koronavirus, restaurace, bary, opatření, vláda, Vojtěch, Karlovy Vary, Jiří Štěpnička, Brooklyn, Adam Vojtěch, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zavíračka v jedenáct. Pro řadu klubů nesplnitelné nařízení  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.