Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Cyklostezky v Karlovarském kraji jsou kladně hodnoceny na workshopech i konferencích

Kvalitně značené, udržované a dobře trasované. Tak hodní čeští i zahraniční cyklisté cyklostezky v našem kraji. I proto jich každoročně za zážitky do Karlovarského kraje přijíždí více. Zásluhu na tom má také Klub českých turistů, který se o značení cyklostezek stará.

„Díky kvalitnímu systému značení míří do Karlovarského kraje každoročně čím dál tím více domácích i zahraničních cyklistů. Velkou zásluhu na tom má Klub českých turistů, který se stará o značení místních cyklotras a cyklostezek,“ říká mluvčí Karlovarského kraje Veronika Svobodová.

A právě Klubu českých turistů odsouhlasila rada Karlovarského kraje na svém posledním zasedání dotaci ve výši 300 tisíc korun.

 „Karlovarský kraj dlouhodobě podporuje aktivity v oblasti rozvoje cyklistické dopravy a cykloturistiky. Součástí podpory je i poskytování dotace Klubu českých turistů na pravidelnou údržbu a nové značení regionálních cyklotras a cyklostezek. Částku, kterou jsme na radě schválili, však ještě musí posvětit krajské zastupitelstvo,“ uvedl radní pro oblast regionálního rozvoje, projektového řízení a informatiky Josef Janů.

Vedení kraje upozorňuje, že velmi hustá a kvalitní síť cyklostezek a cyklotras slouží nejen turistům přijíždějícím z České republiky a zahraničí, ale využívá je i velká část místních sportovců a turistů.

„Věřím, že v době zklidnění krizové situace i touto aktivitou přispíváme k návratu k normálu našich životů a zároveň se těšíme na turisty, kteří s nadšením šlápnou do pedálů a v sedle svého kola budou objevovat krásy našeho regionu,“ dodal radní.

V současné době spravuje Klub českých turistů v regionu přes 2 tisíce kilometrů cyklistických tras a cyklostezek. Všechny úpravy jsou prováděny tak, aby byla naplňována dlouhodobá koncepce údržby a rozvoje sítě cyklotras na území celého Karlovarského kraje.

„O tom, že svoji práci odvádí členové Klubu českých turistů skutečně dobře, svědčí nejenom pozitivní zpětná vazba od cyklistů či turistů z nejrůznějších koutů naší země, ale také to, že značení Karlovarského kraje je v posledních letech pravidelně vyzdvihováno na konferencích, workshopech či setkáních týkajících se cyklistiky,“ dodala Veronika Svobodová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky cykloturistika, výlety, Karlovarský kraj, Klub českých turistů, cyklostezka, cyklistická trasa, cyklista, Josef Janů, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cyklostezky v Karlovarském kraji jsou kladně hodnoceny na workshopech i konferencích  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.