Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Karlovarský policista zabránil ženě ve skoku z mostu, zachránil jí život

Opilá žena seděla na betonovém zábradlí Ostrovského mostu v Karlových Varech a chtěla skočit dolů. Telefonovala s policejním vyjednavačem, čehož využil zasahující policista - zachránce Michael Krofta, který se nepozorovaně k ženě přiblížil a strhl ji zpět na chodník.

Když policista nastupuje do služby, nikdy netuší, co ho čeká a jaký problém, bude muset řešit. To platí i o Michaelu Kroftovi z obvodního oddělení Karlovy Vary – město. Ten během noci vyjížděl zasahovat na Ostrovský (Thälmannův) most v Karlových Varech, kde seděla žena na betonovém zábradlí a chtěla skokem ukončit svůj život.

Na místo nás s kolegyní vyslal operační důstojník. Zastavili jsme přibližně dvacet metrů od ženy, která už měla jednu nohu za zábradlím. Seděla k nám zády, nereagovala a telefonovala s policejním vyjednavačem,“ popsal příjezd na místo Michael Krofta, který se do podobně dramatické situace dostal během necelých čtyř let u policie vůbec poprvé.

Když jsme přijeli na místo, tak jsem nad tím vším hodně přemýšlel. Samozřejmě adrenalin hrál velkou roli, ale dokázal jsem se uklidnit a zachovat chladnou hlavu,“ pokračoval.

Postupně na místo dorazilo několik dalších hlídek. Policisté se s ženou snažili její problém řešit a přimět jí, aby ze zábradlí slezla. Ta na ně ovšem nereagovala.

Žena se na nás občas otočila, ale kromě toho, že řekla, že už žít nechce, tak s námi nespolupracovala,“ pokračoval policista, který v tu dobu již věděl, že musí rychle zareagovat a vydal se ženu zachránit.

Když k nám byla zády a koukala na kolegy na druhé straně, navíc stále telefonovala, tak jsem usoudil, že teď je ten správný moment. Přikrčený jsem se k ní rychle přiblížil, chytil jsem jí rukama okolo trupu a strhnul jí na chodník,“ dodal Michael Krofta.

Žena byla následně ošetřena a poté se podrobila orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 1,98 promile. Poté byla převezena do karlovarské nemocnice.

Jsem rád, že tato dramatická událost má šťastný konec. Když jsem se k ženě blížil, tak jsem se bál pouze toho, aby se mě nelekla a neskončila dolů, ale jinak jsem nad její záchranou neváhal. Jsem policista a v těchto situacích si prostě musíme umět poradit a člověku, který to potřebuje, pomoc. Je to naše povinnost,“ uzavřel zachránce. 

Jeho pohotovou reakci ocenil také krajský policejní ředitel Petr Macháček. „Při podobných situacích často rozhodují vteřiny. Kolega prokázal, že je policista na svém místě a pohotovou reakcí zachránil to nejcennější, lidský život,“ dodal ředitel krajského ředitelství.

V tomto měsíci je to již podruhé, co policista z Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje zachránil lidský život. V pátek 17. dubna to byl Jan Bílek z Obvodního oddělení Teplá, který ve svém volnu vytáhl muže z hořícího automobilu po nehodě u Verušiček.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jakub Kopřiva/PČR

Štítky sebevražda, Karlovy Vary, policie, záchrana života, zábradlí, Petr Macháček, Jan Bílek, Karlovarská krajská nemocnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarský policista zabránil ženě ve skoku z mostu, zachránil jí život  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.