Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Novým předsedou Pirátů v Karlovarském kraji je Vítězslav Adamec z Lokte

Novým předsedou organizace České pirátské strany v Karlovarském kraji se stal Vítězslav Adamec, radní města Loket. Vystřídá Petra Třešňáka, který funkci neobhajoval. Zůstal ale v předsednictvu stejně jako krajský radní Jindřich Čermák. O vedení krajského sdružení rozhodovala členská základna. Nové předsednictvo se chce zaměřit zejména na práci s novými členy a na nadcházející komunální volby, uvedli dnes Piráti v tiskové zprávě.

Novými členkami předsednictva se staly Lucie Trčková a Anna Bernátková.

"Osobně bych se rád zejména věnoval vzniku nových místních sdružení a nalezení nových zájemců v dalších obcích, a to nejen tradičními metodami, ale například i organizací přednášek, koncertů, pilotních setkání s příznivci či přímo krajských schůzí v městech a obcích, kde nemáme zastoupení," uvedl ve své kandidátské řeči nový krajský předseda Adamec.

Nominaci na obhajobu pozice předsedy odmítl bývalý poslanec Petr Třešňák a stal se prvním místopředsedou. "Velmi si vážím všech nominací, nicméně na pozici předsedy se již z časových důvodů necítím. Z pohledu určité kontinuity v krajském předsednictvu rád přijmu nominaci na některého z místopředsedů a rád budu zvolenému předsedovi k dispozici," doplnil Třešňák.

"Za mou osobu bych se rád zaměřil na mediální obraz a spolupráci s mediální spojkou, což bude důležité zejména směrem ke komunálním volbám, které pro nás budou největší výzvou a na kterých musíme všichni pracovat. Věřím však, že máme voličům na komunální úrovni co nabídnout a naši dosavadní práci v zastupitelstvech dokážeme prodat" uvedl Jindřich Čermák.

Piráti v posledních komunálních volbách získali v celém Karlovarském kraji pět procent hlasů a celkem 17 zastupitelů. Nejsilnější pozici mají dlouhodobě v Mariánských Lázních, kde volby vyhráli se ziskem 22,49 procenta hlasů a kde mají také svého starostu. Starostu, zvoleného za Piráty, má i město Loket na Sokolovsku. V Karlových Varech získali Piráti v posledních komunálních volbách 9,97 procenta hlasů, v Sokolově, kde kandidovali spolu se STAN, měli 14,37 procenta hlasů. V Chebu dostali 6,53 procenta.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Facebook.com/AndrejBabis

Štítky ČR, Piráti, personální, Karlovarský, Česká pirátská strana, Vítězslav Adamec, Karlovarský kraj, Volby do zastupitelstev obcí v Česku, Petr Třešňák, Starostové a nezávislí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Novým předsedou Pirátů v Karlovarském kraji je Vítězslav Adamec z Lokte  |  Politika  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.