Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Noviny Karlovarského kraje mění způsob distribuce, opozice protestuje

Informační měsíčník Karlovarského kraje Krajské listy změní od podzimu způsob distribuce. Místo toho, aby ho všichni obyvatelé dostávali do schránek, dostanou ho jen ti, kteří o něj požádají, a to buď v papírové nebo elektronické podobě. Podle opozice se tak ale k většině lidí měsíčník vůbec nedostane.

O změně podoby Krajských listů i způsobu distribuce rozhodlo vedení kraje. Bezplatné doručování do schránek totiž podle něj mělo řadu nedostatků a do mnoha schránek se krajská tiskovina ani nedostala. "Nacházíme se v době, kdy tištěným periodikům trochu zvoní hrana. Vnímáme krajské periodikum jako list, který by měl doputovat každému, kdo o něj má zájem. Ale bohužel ta distribuce fyzická se ukázala jako velmi problematická a mnoho tisíc a možná desítek tisíc nebylo doručováno," řekl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek (za STAN).

Podle opozice ale zejména seniory tento nový přístup diskriminuje. Opoziční zastupitelka Karla Maříková (SPD) uvedla, že jde o skupinu, která nemá většinou přístup k internetu, a neumí si tak objednat Krajské listy elektronickou formou. Informace o tom, že by si tiskovinu měli objednat do schránky, se k nim podle ní většinou také nedostala. Podle další opoziční zastupitelky Jany Mračkové Vildumetzové (ANO) navíc vedení kraje s opozicí změny ve vydávání Krajských listů nijak nekonzultovalo.

"Věřím, že zejména elektronické noviny si získají mezi obyvateli kraje velkou oblibu," uvedl Kulhánek. Zároveň se podle něj mění podoba listů, budou mít jiný formát i zpracování.

Zatímco dosud byly Krajské listy vydávány v počtu 130 tisíc kusů, nyní by se mělo tisknout 4000 kusů, většina z toho půjde na obecní úřady, obecní knihovny nebo domovy pro seniory. Krajské listy v nové podobě by měly začít vycházet od října, do té doby chce kraj informaci o změně způsobu distribuce více rozšířit mezi obyvateli kraje. Zatím má objednávky od desítek lidí.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Karlovarský kraj

Štítky ČR, správa, média, Karlovarský, Karlovarský kraj, Petr Kulhánek, Starostové a nezávislí, Karla Maříková, Jana Mračková Vildumetzová, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Noviny Karlovarského kraje mění způsob distribuce, opozice protestuje  |  Politika  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.