Počasí dnes18 °C, zítra16 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

VOLBY 2020: ANO s velkým náskokem vyhraje volby v Karlovarském kraji

, aktualizováno 3. října 2020, 18:10

Aktuálně je sečteno více než devadesát procent hlasů. Z průběžných výsledků je pravděpodobné, že vítězství obhájí hnutí ANO a stejně jako před čtyřmi lety se o mandáty v krajském zastupitelstvu Karlovarského kraje podělí osm volebních stran a seskupení.

V zastupitelstvu Karlovarského kraje velmi pravděpodobně nezasednou zástupci ČSSD ani KSČM, kteří se pohybují pod pětiprocentní hranicí. Po sečtení 90 % hlasů suverénně vede ANO. Druhé místo patří koalici STAN a TOP 09 a třetí příčku hájí Piráti. Zatímco ANO získalo zatím zhruba 25 % hlasů, STAN přesáhl 13 procentní hranici a Piráti mají více než 11 %. Na dalších místech jsou Místní - Hnutí za harmonický rozvoj obcí a měst, kteří soupeří s koalicí ODS+KDU-ČSL a SPD. Všichni mají přes sedm procent. A osmičku uzavírá VOK a Starostové našeho kraje.

V Karlovarském kraji je sečteno zhruba 30 % okrsků a už nyní se dá říci, že vítězem voleb bude hnutí ANO, které zatím získalo kolem 27 procent hlasů. ANO tak velmi pravděpodobně obhájí svoji pozici z posledních voleb.

„Jsme rádi, že jsme dostali hlasy, ale je předčasné dělat nějaké závěry. Stále se hlasy sčítají,“ uvedl stručně lídr kandidátky hnutí ANO Petr Kubis.

O druhé místo se přetahuje koalice STAN a TOP 09 s Piráty. U obou subjektů se zisk pohybuje mezi 11 až 13 procenty hlasů. Lídr aktuálně druhé kandidátky koalice STAN a TOP 09 Petr Kulhánek je rovněž velmi opatrný v hodnocení: „Zatím nechci nic komentovat, myslím, že máme reálnou šanci ještě růst a dostat se třeba i na patnáct procent.“

O čtvrtou příčku usiluje koalice ODS s KDU-ČSL, která hájí těsný náskok před SPD, kde je zisk hlasů v rozmezí sedmi až devíti procent hlasů. Na hranici 5 % se pak pohybují SNK Starostové, Volba pro kraj, Místní – hnutí za harmonický rozvoj obcí a měst a určitou šanci na zisk pěti procent má také KSČM.  

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Petr Tibitanzl

Štítky volby, politika, Karlovarský kraj, ANO 2011, Starostové a nezávislí, koalice, Česká pirátská strana, TOP 09, KSČM, ODS, KDU-ČSL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VOLBY 2020: ANO s velkým náskokem vyhraje volby v Karlovarském kraji  |  Politika  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.