Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

O senátní mandát za Chebsko se bude ucházet nejméně 7 kandidátů

O senátorské křeslo ve volebním obvodu tři na Chebsku a Tachovsku se bude ucházet nejméně sedm kandidátů. I když je posledním termínem pro přihlášení 28. červenec, už nyní ohlásilo své kandidatury podobné množství politických subjektů jako před šesti lety, kdy volby vyhrál už podruhé Miroslav Nenutil z ČSSD.

Nenutil bude o senátní křeslo letos usilovat už potřetí. Z parlamentních stran postaví kandidáta například i ANO, které bude reprezentovat starostka Velké Hleďsebe Jaroslava Brožová Lampertová. KSČM navrhla do Senátu právníka Josefa Švarcbeka, velitele dobrovolných hasičů v Plané a bývalého poslance.

Za Pirátskou stranu bude do senátu kandidovat manažerka a kulturní aktivistka Markéta Monsportová. Kandidátem SPD bude na Chebsku právník Josef Kvasnička. Pod hlavičkou STAN bude kandidovat chebský místostarosta a vysokoškolský učitel Miroslav Plevný. ODS letos kandidáta do Senátu na Chebsku nepostavila.

O senátní křeslo se ale pokusí i neparlamentní subjekty. Za Zelené bude kandidovat starostka Kladrub Svatata Štěrbová. Kandidaturu zvažovalo i hnutí Zdraví Sport Prosperita (bývalé PRO Zdraví a Sport).

V roce 2014 kandidovalo v senátním obvodu číslo tři osm kandidátů. Do druhého kola se dostal Jiří Dufka za ANO a Miroslav Nenutil, který nakonec zvítězil se ziskem 55,35 procenta hlasů.

Autoři | Foto facebook.com

Štítky ČR, volby, senát, Karlovarský kraj, okres Cheb, Miroslav Nenutil, křeslo, ČSSD, okres Tachov, ANO 2011, Jaroslva Brožová Lampertová, KSČM, Česká pirátská strana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O senátní mandát za Chebsko se bude ucházet nejméně 7 kandidátů  |  Politika  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.