Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Hejtmana čekají videokonference s ministry, na kterých se budou řešit otázky podpory lázeňství a cestovního ruchu

Petr Kubis zaslal vládě dopis, ve kterém upozorňoval na velmi kritickou situaci našeho regionu, který je závislý na cestovním ruchu, otevřených hranicích a zahraniční klientele. Premiér Andrej Babiš mu odpověděl, že problémy krajů bude vláda řešit a nastaví opatření, která jim pomohou situaci zvládnout.

„Premiér Andrej Babiš ve své odpovědi ujistil všechny hejtmany, že vnímá kraje jako důležité partnery pro rozvoj cestovního ruchu. I z jeho pohledu by omezení či dočasné zastavení cestovního ruchu mohlo mít velmi negativní dopad na místní ekonomiku, proto nás informoval, že Ministerstvo pro místní rozvoj připravuje řadu opatření, na kterých se podílejí rovněž další aktéři z oblasti cestovního ruchu,“ uvedl část dopisu hejtman Petr Kubis.

Zmiňovaná opatření se mají týkat i oživení domácího cestovního ruchu „Dovolená v ČESKU“, tedy státem podporované příspěvky na dovolenou v ČR. Upraví se také Národní program podpory cestovního ruchu v regionech.

Připravuje se také program nízkoúročených úvěrů s prodlouženou splatností na podporu subjektů v cestovním ruch a marketinkově má pomoci i CzechTourism. V souvislosti s tím premiér Andrej Babiš požádal kraje o zaslání plánu investic v oblasti cestovního ruchu 2020/2021, aby mohl stát efektivně zaměřit investiční podporu v jednotlivých regionech.

„Odpověď premiéra je pojata v širším pohledu na cestovní ruch. Konkrétní kroky budu projednávat s ministrem zdravotnictví Adamem Vojtěchem a ministryní pro místní rozvoj Klárou Dostálovou. Dále budu mít videokonferenci s ministrem životního prostředí Richardem Brabcem, náměstkem ministra průmyslu a obchodu René Nedělou a také s ministrem kultury Lubomírem Zaorálkem,“ dodal hejtman.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto

Štítky lázeňství, Petr Kubis, Karlovarský kraj, krize, podpora, vláda, cestovní ruch, Andrej Babiš, Česko, Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky, Lubomír Zaorálek, Adam Vojtěch, Richard Brabec, Klára Dostálová, René Neděla

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hejtmana čekají videokonference s ministry, na kterých se budou řešit otázky podpory lázeňství a cestovního ruchu  |  Politika  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.