Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Zázemí pro symfonický orchestr v Císařských lázních má být hotové do léta

Karlovarský kraj napodruhé vybral dodavatele, který připraví prostory v Císařských lázních pro zázemí Karlovarského symfonického orchestru (KSO). Ačkoli se KSO měl do opravené historické budovy přestěhovat už vloni, nedařilo se dokončit úpravy místností, které byly určené pro symfoniky. Podle krajského radního Patrika Pizingera (Místní) by se tak orchestr mohl do národní kulturní památky přestěhovat v létě.

Jde o rekonstrukci prostor druhého a třetího patra, které byly při rekonstrukcí Císařských lázní opraveny jen "nahrubo". Detaily jako prostorové uspořádání místností nebo instalace elektřiny se měly dokončit až po dohodě se symfonickým orchestrem tak, aby místnosti co nejvíce vyhovovaly specifickým potřebám orchestru, který by v Císařských lázních měl najít trvalé zázemí.

"Předpokládané náklady byly 16,5 milionu bez DPH a vítězná nabídka je za 14,9 milionu korun. Vítězným uchazečem je SUAS stavební s. r. o.," řekl Patrik Pizinger. Práce podle něj začnou po podpisu smlouvy a měly by trvat maximálně do léta, takže v létě už by se orchestr mohl do nových prostor přestěhovat.

Rekonstrukce Císařských lázní trvala dva a půl roku a stála 1,4 miliardy korun s DPH. Z lázeňského prostoru se národní kulturní památka proměnila na společenské a kulturní centrum. V atriu budovy vznikl unikátní vestavěný koncertní sál, své místo zde našlo společné městské a krajské infocentrum, dokončuje se muzejní expozice i další služby pro veřejnost.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Karlovarský symfonický orchestr

Štítky Karlovarský symfonický orchestr, Císařské lázně, stavba zázemí, zázemí pro KSO, KSO

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zázemí pro symfonický orchestr v Císařských lázních má být hotové do léta  |  Kultura  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.