Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Diváci si mohou pořídit výhodné předplatné na předpremiéry filmů ve svém kině díky projektu Tady Vary

Podporu provozovatelů kin v celé republice i diváků v jejich častější návštěvě kin v jejich regionu si slibují pořadatelé nového projektu Tady Vary. Chce nabízet nevšední filmové zážitky formou předplatného na předpremiéry zahraničních filmů a doplňovat je odbornými komentáři k filmům. Filmová sezona nabídne deset filmů, dnes novinářům spolu s projektem pořadatelé představili první čtyři.

Dalších šest titulů oznámí ještě před Vánocemi. Cena předplatného se odvíjí od běžné vstupenky v daném kině, zároveň reflektuje fakt, že Tady Vary budou chtít nabízet více než jen běžnou projekci. "Chtěli jsme respektovat regionální rozdíly, věříme, že kinaři nejvíce znají své diváky," řekl výkonný ředitel karlovarského festivalu Kryštof Mucha.

Předplatné bude podobné tomu, jako si lidé pořizují do divadla nebo na koncerty vážné hudby. Bude třeba ale na všech deset představení chodit do jednoho kina, podle pořadatelů by nešlo zajistit, aby se třeba do jednoho sálu vydalo víc diváků, než je jeho kapacita. V Praze třeba v kině Světozor bude předplatné na deset projekcí stát 1400 korun, v Břeclavi v kině Koruna 1200 korun.

Jan Noháč za pořadatele akce dnes na tiskové konferenci prezentovat výsledky průzkumu mezi diváky, na které by Tady Vary také chtěly reagovat. "Za prvé diváci říkají, že se nevyznají v nabídce. Za druhé návštěvu kina vnímají jako spontánní aktivitu, která se neplánuje dlouho dopředu. To ale vede k tomu, že kvůli jiným závazkům mají problém se na poslední chvíli ´utrhnout´, takže nejdou nakonec nikam. A třetí problém je ten, že od doby covidu se mnozí naučili konzumovat audiovizuální obsah doma; pro návštěvu kina potřebují přidanou hodnotu. My jsme se snažili všechny tyto tři problémy vyřešit," uvedl.

Filmovou sezonu zahájí 18. října vítěz Zlaté palmy v Cannes, snímek Anatomie pádu. Diváci se mohou těšit na filmy Umění jíst a milovat nebo Napoleon, před Vánocemi na obnovenou premiéru Lásky nebeské. V jednání je také jarní uvedení filmu Duna: Část druhá.

Diváci díky předplatnému namísto deseti filmů zaplatí filmů sedm a tři získají zdarma. Vstupenky jsou přenosné. V kině navíc zůstane obvyklý podíl z tržeb. Vstupenky bude možné zakoupit i jednotlivě, ale jen několik dní před představením a pouze v kinech, která nevyprodají předplatitelé. Více informací je na www.tadyvary.cz.

Každá projekce bude mít přidanou hodnotu v podobě červeného koberce a také slavnostní úvod, který bude z jednoho kina přenášený do dalších sálů v republice. U vybraných titulů bude následovat živě přenášený dialog s tvůrci.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto KVIFF

Štítky kino, film, vstupenka, návštěva, projekt, Vánoce, Napoleon Bonaparte, Kryštof Mucha, Zlatá palma, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diváci si mohou pořídit výhodné předplatné na předpremiéry filmů ve svém kině díky projektu Tady Vary  |  Kultura  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.