Počasí dnes18 °C, zítra20 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Do muzea můžete on-line, uvidíte výstavu nazvanou Mezi Prahou a Káhirou

Karlovarské muzeum zavádí novinku. Aktuální výstavu věnovanu egyptologii si můžete pohlížet on-line. Každý den bude zveřejněn jeden díl seriálu. Zatím se můžete těšit na sedm dílů. Další pořadatelé připravují.

Na webových stránkách Muzea Karlovy Vary naleznou zájemci on-line zpřístupněnou výstavu nazvanou Mezi Káhirou a Egyptem. Výstava mapuje 100 let české egyptologie. Vzhledem k situaci posledních dnů a týdnů neměl bohužel nikdo příležitost výstavu vidět.

"V této nelehké době jsme pro své příznivce ke zlepšení nálady připravili po dohodě s Egyptologickým ústavem Univerzity Karlovy v Praze online výstavu Mezi Prahou a Káhirou. Informace považujeme za velmi kvalitní a ojediněle zpracované, a proto jsme se rozhodli zpřístupnit ji online na našich stránkách a facebooku,“ říká ředitelka Muzea Karlovy Vary Dominika Kožešníková.

Výstava je připravena jako seriál, kde každý den bude zveřejněn jeden díl. „Prozatím jsme připravili 7 dílů. V přípravách pokračujeme, celkem půjde o 14 -15 dílů. V posledním díle zveřejníme také video, které bylo natočeno ve výstavních sálech muzea na uvedené výstavě," dodala ředitelka.

Kapitoly budou na webu a facebooku muzea přibývat každý den. První dva díly je již možné zhlédnout.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto kvmuz

Štítky kultura, muzeum, egyptologie, on-line, Karlovarský kraj, Karlovy Vary, výstava, Praha, Káhira, Muzeum Karlovy Vary, Facebook, Univerzita Karlova, Egypt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do muzea můžete on-line, uvidíte výstavu nazvanou Mezi Prahou a Káhirou  |  Kultura  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.