Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Evropská šlechta do Varů letos nepřijede, přípravy na filmový festival zatím pokračují

Tradiční setkání příslušníků evropské šlechty se letos v Karlových Varech neuskuteční. Přípravy Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary zatím pokračují i přes zavedená opatření proti šíření koronaviru. Festival by se měl konat od 3. do 11. července. A v to, že se nakonec konat bude, doufá i primátorka města Andrea Pfeffer Ferklová (ANO).

Zatímco tradiční setkání příslušníků evropské šlechty je definitivně zrušeno, o pořádání mezinárodního filmového festivalu se stále mluví velmi reálně.

"Setkání jsme museli zrušit. Mělo se konat od 24 do 26. dubna a to je vzhledem k současné situaci naprosto nereálné. A vzhledem k situaci po celé Evropě se ani neuvažuje náhradním termínu," uvedla zástupkyně pořadatelů Alena Wendlerová.

Evropská šlechta se v Karlových Varech schází v dubnu, filmoví příznivci až v červenci. A ti mají stále reálnou šanci, že se jejich svátek uskuteční. Věří tomu i primátorka Karlových Varů Andrea Pfeffer Ferklová.

"Určitě bychom velmi rádi, aby festival proběhl, ale zda je to reálně možné musí zodpovědět představitelé festivalu. Stejné je to o pozdějším termínu, rozhodnutí není na městě, ale na pořadatelích a bude mít jistě širší souvislosti i s ostatními filmovými festivaly," uvedla primátorka.

Karlovarský filmový festival patří do prestižní kategorie A, stejně jako festivaly například v Berlíně, Benátkách nebo Cannes. Festival v Cannes, který se měl konat v květnu, už organizátoři kvůli šířící s nákaze odložili, zatím na neurčito.

"Situaci samozřejmě sledujeme a vyhodnocujeme, ale zatím konání Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary zůstává v původně ohlášeném termínu a na jeho přípravách pracujeme v rámci možností daných situací. Pokud by došlo k jakýmkoliv změnám, které by si vyžádal aktuální stav spojený s šířením infekce koronaviru v České republice, budeme o nich neprodleně informovat," sdělila mluvčí festivalu Uljana Donátová s tím, že zatím nebyl stanoven datum, do kdy se musí definitivně rozhodnout o konání nebo nekonání festivalu v původním termínu.

Autoři | Foto

Štítky ČR, film, zdraví, koronavirus, festival, Karlovy Vary, Evropská šlechta, filmový festival, šlechta, Andrea Pfeffer Ferklová, ANO 2011, Evropa, Filmový festival v Cannes, Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Evropská šlechta do Varů letos nepřijede, přípravy na filmový festival zatím  pokračují  |  Kultura  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.