Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Čtenáři jsou zpět, radují se po krizi karlovarští knihovníci

Hubené časy prožívala Krajská knihovna Karlovy Vary v době covidu. Podobně jako ostatní zařízení musela rušit akce a vyrovnat se s úbytkem čtenářů. Nyní se ale zdá, že se blýská na lepší čas. Knihovníci si pochvalují, že loňský rok byl úspěšný.

Kulturní instituce sídlící v Karlových Varech přivítala loni roce více čtenářů. Navíc stoupá návštěvnost kulturních a společenských akcí i počet výpůjček. Knihovníci proto tvrdí, že lidé po dvou letech omezování provozu kvůli vládním opatřením v souvislosti s pandemií Covid 19 opět našli cestu ke knihám.

„V současné době se pomalu vracíme na předcovidová čísla. V loňském roce stoupl počet čtenářů na 7012, vracejí se k nám i děti do 15 let, kterých nyní evidujeme zhruba o tři stovky více než začátkem předchozího roku,“ uvedl ředitel knihovny Vratislav Emler.

Podle Emlera nárůst čtenářů sebou nese rovněž nárůst výpůjček. Přibývá fyzických i elektronických. V obou sledovaných kategorií pracovníci zaznamenali zhruba dvacetitisícový nárůst v porovnání s rokem 2021.

Pandemie změnila i chování uživatelů. Jedná se především o elektronické výpůjčky. Mnohem častěji teď o knihovny chodí i starší lidé, kteří mají zájem o e-knihy a potřebují radu ohledně pořízení nového tabletu či vhodné čtečky. „Doufáme, že vzrůstající trend bude pokračovat, a i nadále budeme dělat všechno proto, aby se k nám čtenáři rádi vraceli,“ dodal ředitel knihovny.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Krajská knihovna Karlovy

Štítky Knihovna, Covid, Návštěvnost, Karlovarský, Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čtenáři jsou zpět, radují po krizi karlovarští knihovníci  |  Kultura  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.