Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Slam poetry naposledy online?

PR článek

11. května budou z inspirativních prostor žižkovské Pracovny vysílat, jako každý měsíc, celovečerní online stream autoři slam poetry. Půjde o regulérní slam poetry exhibici, na které se představí hvězdy žánru, i umělci, kteří mu teprve nedávno začali vnášet čerstvý vítr do plachet. Bude to poslední online přenos slam poetry?

"Tuto řečnickou otázku mohou rozlousknout jedině jasné informace Vlády ČR, jak bude probíhat rozvolňování v živé kultuře. Prozatím je v živé kultuře, hermeticky uzavřené, nemožné cokoli naplánovat. Vyjelo se s jakýmisi rozvolňovacími balíčky, ale situací a konkrétními podmínkami pro pořádání kulturních akcí blíže nespecifikovanými. Přitom fotbalové stadiony již teď pojedou proti tomu. Je škoda, že z toho, kdo by měl nejvíce bránit zájmy kultury, se stal v podstatě neviditelný ministr, který není schopen prosadit nic konkrétního, podle čeho by mohli promotéři letní akce aspoň rámcově plánovat," říká k problému za organizátory slam poetry z Detour Productions Tomáš Kůs.

Zatímco v minulém roce byly již z kraje sezony jasná opatření s jakou kapacitou a omezeními mohou kulturní prostory počítat, v letošním roce nechává vláda vše i se začátkem května v "režimu neznámé." Také organizátoři slam poetry, kteří svými pravidelnými online streamy udržují alespoň základní vztah s publikem, přirozeně počítali s tím, že na přelomu května a června už bude možné v outdoorových prostorech "cosi pořádat." Zatím tomu ale žádné vládní kroky nenasvědčují. Aktuální slam poetry stream nese podtitul "Last time online?," ale jak se zdá, organizátoři si otazníkem na konci nechávají manévrovací prostor. Je tedy možné, že se dočkáme i dalších online akcí.

"Podařilo se nám dostat do online prostoru interaktivní prvek hlasování, který diváky i na živých akcích tolik přitahuje. Díky online hlasování totiž mohou být diváci hybateli večera, rozhodnout o vítězi anebo i přídavku, který musí vítěz tzv. na první vysolit," dodává hvězda české slam poetry Anatol Svahilec, který nebude na akci chybět. Na online streamech se už stalo zvykem, že Anatol v jednom ze svých výstupů improvizuje na slova zadaná v komentářích samotnými diváky. Dále vystoupí mistr ČR Dr. Filipitch, ostřílení slameři Dave nebo Garcon, ale i čerstvé tváře tohoto poeticky performativního žánru: slamerka Tali nebo slameři Sudet a Sufján.

Online stream slam poetry exhibice začíná 11. května v 19 hodin a bude se vysílat živě na home page facebookové stránky Slam poetry CZ: https://www.facebook.com/slampoetry a na YouTube kanálu Slam poetry CZ: https://www.youtube.com/user/slampoetryCZ

Ohodnoť článek

Štítky Slam poetry, kultura, on-line, Anatol Svahilec, Vláda ČR, Filip Koryta, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slam poetry naposledy online?  |  Kultura  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.