Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

„Pan Muzeum“ má netradiční výstavu pod širým nebem

Historik a odborný pracovník karlovarského muzea Stanislav Burachovič se dožívá významného životního jubilea. Jeho spolupracovníci a kamarádi mu proto uspořádali netradiční výstavu, která je k vidění na Svatém Linhartu.

„Jméno Stanislava Burachoviče je s Muzeem Karlovy Vary natolik spjato, že se jeho jméno stalo pro instituci takřka synonymem. Stanislav Burachovič byl v muzeu zaměstnán od roku 1976, kde jako odborný pracovník a historik působil až do konce roku 2017. Pracoval na desítkách úspěšných výstav a knih a napsal nepočítaně odborných i popularizačních článků. Vždy ochotně a zapáleně sděloval informace o Karlových Varech a celém jeho rodném kraji všem, kdo chtěli naslouchat. Zasloužil se také o vznik tradičního Historického semináře Karla Nejdla,“ říká PR manažer karlovarského muzea Lev Havlíček. 

Výstava má být jakýmsi poděkováním oslavenci a návštěvníky výstavy rozhodně nečeká výčet všech oslavencových nehynoucích zásluh.

„Standu výstava představuje očima jeho přátel a spolupracovníků,“ dodává Lev Havlíček s tím, že akce je pořádána ve spolupráci s Lázeňskými lesy Karlovy Vary a je netradičně instalována pod širým nebem na Svatém Linhartu, kde ji lze zhlédnout do 28. února 2021.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto facebook.com

Štítky historik, Karlovy Vary, Stanislav Burachovič, výstava, Svatý Linhart, muzeum, Karel Nejdl, Muzeum Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

„Pan Muzeum“ má netradiční výstavu pod širým nebem  |  Kultura  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.