Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Netradiční prohlídka v netradičním čase! To je Hradozámecká noc

Památky se v netradiční době a s netradičním programem otevřou v noci ze soboty na neděli. Do akce se zapojil i zámek Valeč a Kynžvart. Zatímco ve Valči se chystá audiovizuální show, v Kynžvartu se můžete v rámci prohlídky vrátit v čase a navštívit Metternichův palác ve Vídni.

Chcete si zpestřit poslední srpnový víkend nevšedním zážitkem? Tak to určitě využijte akci Hradozámecká noc. Do té se v celé republice zapojilo několik desítek památek. V Karlovarském kraji to je například zámek Valeč, kde budou moci návštěvníci obdivovat jedinečný videomapping v lapidáriu i na samotním zámku.

Paprsky světel a projektorů prozáří okolí fontány a fasádu zámku. Vytvoří živou experimentální světelnou a videomappingovou show, zároveň budou během celého dne, až do skončení akce, přidány k unikátním sochám Matyáše Bernarda Brauna v bývalé zámecké kovárně projekce, které vás vtáhnou do jejich magického světa Baroka,“ lákají pořadatelé do Valče.

Návrat v čase i místě

Na zámku Kynžvart tentokrát navštíví hosté Metternichův palác ve Vídni. Setkají se s Kateřinou Vilemínou Zaháňskou, paní kněžnou z Babičky Boženy Němcové. Jak se žilo k knížecí rezidenci, kdy se podávala káva a čas? Měl Metternich rád Beethovena a jeho hudbu? Na to všechno odpoví tematická prohlídka, kde se rolí postav chopí profesionální herci. Na tuto prohlídku je však nutné se objednat předem. Tak můžete ještě učinit na webových stánkách zamek-kynzvart.eu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto NPÚ

Štítky Tipy na výlet, Valeč, Kynžvart, Karlovarský kraj, Hradozámecká noc, Vídeň, Valča, zámek Valeč, palác, Matyáš Bernard Braun, Ludwig van Beethoven, Kateřina Vilemína Zaháňská, Božena Němcová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Netradiční prohlídka v netradičním čase! To je Hradozámecká noc  |  Kultura  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.