Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Kulturní léto je tady! Kam vyrazit za zábavou v následujících dnech?

Letošní rok se musejí fandové filmu smířit s tím, že se filmový festival nekoná. To ale neznamená, že by se ve městě vůbec nic nedělo. Až do konce srpna je tu každý den pro místní i turisty připravený bohatý program. Pojďme se podívat, co nás čeká a nemine v následujících dnech.

HUDBA

Milovníci hudby mohou vyrazit například na vystoupení Karlovarského symfonického orchestru, který zahraje v pátek od osmi veřer u hotelu Thermal. Během koncertu zazní filmové melodie z trháků s neohroženým agentem Jamesem Bondem i známé písně skupiny Beatles. Vstupenky je možné nalézt ZDE.

Symfonický orchestr zahraje i v sobotu v 17 hodin na Tržní kolonádě. Připraveny jsou skladby jako Dunajské pověsti Julia Fučíka nebo Veselá vdova Franze Lehára. Na programu je toho mnohem více. Kdyby někdo koncert nestihl, bude orchestr na kolonádě vystupovat i v neděli. Tentokrát od tří hodin odpoledne.

Kdo více holduje současné pop music, může od 20 hodin vyrazit na koncert k Thermalu. Vystoupí zde slovenský umělec Majkl Spirit. Na něj naváže DJ Forrest Pine. 

V neděli se v Areálu Rolava od 17 hodin rozezní tóny multižánrové kapely minus123stupňů. Volných míst je ještě dost, vstupenky naleznete ZDE

WORKSHOPY A AKCE PRO DĚTI

Kdo sleduje soutěž Star Dance, ten jistě ví, kdo je Jan Onder. Tanečník si tu pro zájemce připravil workshop, takže pokud se chcete naučit nové taneční kroky, vyražte v pátek od 15 nebo 18 hodin do Dvořákových sadů.

Měli jste jako děti jojo? Takový Robert Kučera nedá na tuto hračku dopustit ani dnes. Také s ní umí řadu zajímavých triků, se kterými zabodoval na řadě mistrovství. Jak neposedné jojo zkrotit poradí na speciálním workshopu od 15h a 18h. Místem konání jsou opět Dvořákovy sady. Akce je vhodná i pro děti. 

Dětem je určeno i nedělní divadlo. U hotelu Thermal jsou připraveny „Pohádky pana Pohádky“. Děti se sami zapojí do hry a pomohou s rozuzlením samotného příběhu. Představení je vhodně pro děti od 3 do 8 let. Vstupné je zdarma.

TADY VARY

O filmy diváci také nepřijdou. V rámci projektu TADY VARY mohou vyrazit v pátek do malého sálu hotelu Thermal, kde na ně čeká australská komedie „Než skončí léto“.  Začíná se ve 20 hodin.

Hned dvě promítání se uskuteční také v sobotu. Od 17 hodin ve velkém sále hotelu Thermal odběhne projekce dramatu „Jalda, noc odpuštění“ Od 20 hodin si pak mohou milovníci romantických dramat vychutnat snímek „Luxor“. 

V neděli se bude promítat ve stejných časech. Od pěti odpoledne je na plánu americké drama „Mogul, Mauglí“. Večer si můžou diváci užít kriminální thriller „Jsme jedné krve“  z dánské produkce.

Akcí je skutečně mnoho a to jsme jen u tohoto víkendu. Zmínit můžeme ještě Vlak naděje do THUNu. Odjezd ze stanice Karlovy Vary - Dolní nádraží je vždy ve 13 hodin. Pro cestující je připraven program  s názvem "Za holkami z porcelánu". Zájemci se tak podívají do výroby Thun 1794 v Nové Roli, kde si budou moci i vyzkoušet odobit pár kousků v Porcelánové školičce. Tak co, vybrali jste si? 

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com

Štítky Karlovarské kulturní léto, koncert, divadlo, program, léto, akce, Karlovy Vary, Hotel Thermal, orchestr, James Bond, The Beatles, Julius Fučík, Franz Lehár, filmový festival, Thun 1794, zábava, Jan Onder

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kulturní léto je tady! Kam vyrazit za zábavou v následujících dnech?  |  Kultura  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.