Počasí dnes29 °C, zítra18 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Úprava nebezpečné křižovatky u Všerub omezí dopravu na hlavním tahu z Plzně na Karlovy Vary

Řidiči musí ode dneška počítat s dopravními omezeními na frekventované silnici první třídy I/20 na hlavním tahu z Plzně na Karlovy Vary. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) tam začne s úpravami křižovatky se silnicí III/2051 mezi Všeruby a Hunčicemi na severním Plzeňsku. Křižovatku čekají výrazné stavební úpravy, které mimo jiné přidají odbočovací pruhy a dělicí ostrůvky.

Křižovatka, která je asi 12 kilometrů od severního okraje Plzně, dostane po úpravách na hlavním tahu v obou směrech nové plnohodnotné levé odbočovací pruhy, stavaři upraví také úhel napojení vedlejší silnice v obou směrech. Autobusové zastávky se ze svého současného místa v obou směrech posunou za křižovatkou a budou umístěny do nových zastávkových zálivů. Mezi levými odbočovacími pruhy a protisměrnými jízdnímu přibudou na obou stranách křižovatky dělicí dopravní ostrůvky. „Ty budou sloužit chodcům jako místa pro překonání komunikace mezi rekonstruovanými autobusovými zastávkami," uvedl regionální mluvčí ŘSD Adam Koloušek.

Stavební úpravy za 21,3 milionu korun bez DPH jsou rozplánované do dvou etap, první potrvá od 22. července do 25. srpna, na ní naváže druhá etapa do 29. září. „Během přestavby křižovatky bude silnice I/20 s omezeními i nadále průjezdná a provoz zde bude veden kyvadlově. Výraznější omezení se budou týkat silnice III/2051, která bude zcela uzavřena. Během první etapy bude silnice uzavřena v obou směrech, tedy ve směru od Všerub i Hunčic. Během druhé etapy už bude silnice uzavřena pouze ve směru od Všerub," doplnil Koloušek.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Richard Beneš

Štítky oprava křižovatky, dopravní stavba, omezení, uzavírka, Všeruby, hlavní tah z Plzně na Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Úprava nebezpečné křižovatky u Všerub omezí dopravu na hlavním tahu z Plzně na Karlovy Vary  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.