Počasí dnes25 °C, zítra18 °C
Neděle 30. června 2024  |  Svátek má Šárka
Bez reklam

Karlovy Vary zavedou parkovací zóny ve čtvrti Tuhnice. Zaparkovaná auta bude kontrolovat vozidlo s kamerami

Placené parkovací zóny připravuje město Karlovy Vary ve čtvrti Tuhnice. Parkovací místa se rozdělí na určené pro zdejší obyvatele a na místa pro dojíždějící. Zaparkovaná auta by měl kontrolovat speciální automobil s kamerami, které umí vyhodnotit, jestli auto má zaplaceno stání v dané zóně. Radní města už schválili rozdělení čtvrti na jednotlivé zóny. Systém se spustí, až bude mít město kontrolní vůz.

"Fakticky celé území bude rozděleno do tří zón, bude to takzvaná modrá, fialová a oranžová zóna. Modrá zóna bude čistě pro rezidenty, to znamená pro trvale žijící nebo vlastníky objektů. Fialová zóna bude smíšená pro rezidenty, ale i ty, kteří jezdí za prací nebo přijedou na návštěvu. A oranžová zóna bude určena jen pro návštěvníky," uvedl radní Petr Bursík (ODS). Všechny tři typy zón budou podle něj placené, každá ale jinak.

Zatímco místní obyvatelé si budou moci koupit rezidenční karty, návštěvníci odjinud budou platit za čas na parkovacím místě. Podle Bursíka plánuje město omezit na nezbytnou možnost platit za parkování v hotovosti a spíš chce upřednostnit platbu například pomocí aplikace v mobilních telefonech.

Ačkoli na pořízení takzvaného CamCaru, která má dohlížet na parkování ve městě, město pracuje už tři roky, zatím se to nepodařilo. Podle primátorky Andrey Pfeffer Ferklové (ANO) průtahy způsobily například dlouhé termíny při výběrových řízeních. Věří ale, že během letošního roku se městu podaří už konečně vůz pořídit a tím umožnit i zavedení dalších rezidenčních zón ve městě.

V Karlových Varech je rezidenční stání zatím pouze na Čertově ostrově. Místní obyvatelé si mohou pořídit parkovací kartu za 480 korun pro první auto. Za druhé už zaplatí 3500 korun a za třetí a dalších 7000 korun na rok. Firmy za první auto platí od 2400 korun za rok. Po Čertově ostrově mají přijít na řadu právě Tuhnice, ve výhledu je pak zavádění parkovacích zón i v dalších čtvrtích města.

Hodnocení článku je 48 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky parkování, parkovací místa, kontrola parkování, zaparkovaná vozidla, placené parkování, Tuhnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovy Vary zavedou parkovací zóny ve čtvrti Tuhnice. Zaparkovaná auta bude kontrolovat vozidlo s kamerami  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.