Počasí dnes13 °C, zítra11 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Při květnových nehodách na silnicích v Karlovarském kraji zemřeli čtyři lidé, loni dva

Po třech měsících bez smrtelného zranění si květnové dopravní nehody v Karlovarském kraji vyžádaly čtyři lidské životy. Loni v květnu zemřelo v kraji při nehodách šest lidí. Od začátku roku mají dopravní nehody v kraji sedm obětí na životech, loni zahynulo za stejné období na silnicích kraje devět lidí. Vyplývá to z předběžných statistik dopravní policie.

Celkem se v květnu stalo v kraji 163 nehod, o 31 méně než loni. Při nehodách byli tři lidé těžce zraněni a 42 lidí utrpělo lehká zranění. Celková škoda byla vyčíslena na 9,82 milionu korun, což je pod ročním průměrem.

Smrtí jednadvacetiletého spolujezdce skončila 6. května v noci nehoda v Karlových Varech. Stejně starý řidič dostal v zatáčce smyk, narazil do betonových svodidel a pak do svahu. Další smrtelná nehoda se stala o den později u Andělské Hory na Karlovarsku, kde se srazila tři osobní a jedno nákladní auto. O týden později se stala další smrtelná nehoda u Čichalova na Karlovarsku, kde se rovněž srazila tři osobní auta a kamion.

Mezi nejčastější příčiny nehod patřily nepřizpůsobení jízdy okolnostem a nepřiměřená rychlost. Nejtragičtějšími květnovými dny byly neděle 19. května a pátek 24. května s 12 nehodami, naopak ve středu 15. května se nestala žádná nehoda.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři

Štítky smrtelná nehoda, zahynuli na silnicích, statistika smrtelných nehod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při květnových nehodách na silnicích v Karlovarském kraji zemřeli čtyři lidé, loni dva  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.