Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Karlovarský kraj spojí zakázku na obchvat Veselova se stavbou dálnice D6

Karlovarský kraj a Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) spojí zakázky na obchvat Veselova a stavbu úseku dálnice D6, která bude na obchvat navazovat. Obě stavby se tak budou lépe koordinovat, pokud se budou soutěžit jako jedna zakázka.

„Obchvat Veselova máme naprojektovaný. Vypadá to, že by to mělo být někde kolem 211 milionů korun. Máme podanou žádost o dotaci na Státní fond dopravní infrastruktury a vypadá to, že bychom polovinu těch peněz mohli dostat. Tahle stavba bude navazovat na stavbu úseku D6, konkrétně Knínice - Bošov, který by se měl realizovat v letech 2024 až 2027," uvedl krajský zastupitel Jan Bureš (ODS).

Úsek dálnice Knínice - Bošov bude navazovat na dokončenou stavbu D6 Bošov - Lubenec, která byla zprovozněna v roce 2015. Na konci úseku navazuje na úsek D6 Žalmanov - Knínice, který by se měl začít stavět v roce 2025. Délka komunikace je 7900 metrů a v celém úseku bude trasa vedena po zemědělských půdách jižně od silnice I/6. Celkové náklady ŘSD odhaduje téměř na čtyři miliardy korun.

Krajská část stavby, tedy obchvat Veselova, se bude napojovat na dálnici poblíž obce Knínice a odvede dopravu ve směru na Žlutice. Jde o důležitou silnici z této části Karlovarského kraje směrem na Plzeň.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ŘSD

Štítky silnice, stavby, správa, Karlovarský kraj, doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarský kraj spojí zakázku na obchvat Veselova se stavbou dálnice D6  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.